Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Douchecabine met zij-instap of hoek-instap

Douchecabine met zij-instap of hoek-instap?

Een douchecabine kunt u op twee manieren betreden, via een zij-instap of via een hoek-instap. Een zij-instap of een rechte instap is de meest eenvoudige en comfortabele instap. U opent de pendeldeur of de openslaande deur en stapt de cabine binnen. Een nadeel van de zij-instap met een pendeldeur of openslaande deur, is dat er veel ruimte nodig is voor de uitzwaai.

Bekijk alle douchecabines

Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een douchecabine met een brede draai- of pendeldeur een grote uitzwaai heeft. Die uitzwaairuimte kunt u niet gebruiken. Vooral gelet op de situering van de douchecabine ten opzichte van de andere elementen in de badkamer kan dit nadelig zijn. Voor een douchecabine met een hoek-instap wordt meestal gekozen om ruimte te besparen. Bij schuifdeuren, zowel mogelijk bij een hoek- als bij een zij-instap, is er geen uitzwaai. Dit zijn dingen die u goed moet bedenken bij de aanschaf van een douchecabine. Ga uit van de situatie bij u thuis, en van uw eigen wensen.

Bekijk alle douchedeuren met draaideur

Innovatief liftsysteem

Kiest u voor een zij-instap met een pendeldeur, dan is het van belang dat die deur gemakkelijk openslaat. Een glazen douchedeur met een redelijke breedte, gemaakt van veiligheidsglas, weegt heel wat! Van dat gewicht wilt u niets merken.

Bekijk alle douchedeuren

Daarom heeft Maxaro een groot gedeelte van haar douchedeuren voorzien van een innovatief liftsysteem. Dat systeem maakt dat de deur soepel open gaat. Maar het heeft een groot ander voordeel: het spaart de rubbers. De rubbers hebben als doel om de kier tussen de onderkant van de deur en de douchevloer waterdicht af te dichten. Dat was in het verleden bij douchedeuren vaak het probleem. Bij het openen en sluiten van de deur schuurden ze over de grond en daardoor sleten ze snel af. Met als resultaat dat het douchewater toch onder de douchedeur langs kon.

Het liftsysteem maakt daar een einde aan. De douchedeur wordt namelijk bij een openslaande beweging van de grond getild, waardoor het doucherubber de grond niet raakt. Als de douchedeur dicht is, raakt het rubber de grond wel en fungeert dus als waterkering. Door het slimme schakelen tussen die twee standen gaan de rubbers aan de onderkant van de douchedeur veel langer mee.

Stap in!

Bij Maxaro kunt u diverse douchecabines in de showroom bekijken. U mag ze ook uitproberen! Door er even in te gaan staan merkt u vanzelf of u een hoekinstap prettig vindt of toch liever voor een zij-instap kiest. U krijgt bij Maxaro op alle douchecabines tien jaar garantie, ongeacht of de cabine een zij- of een hoek-instap heeft.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.