Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Houd uw douchecabine schoon

Hoe houdt u uw douchecabine schoon?

Douchecabines worden veel gebruikt. Doucheschuim en –gel, shampoo, conditioner, scrub, zeep: al die middelen om je lijf en haar schoon te maken komen in de douchecabine terecht. Soms gaan ze direct het afvoerputje, douchegoot of Easy Drain in, vaak vergezeld door de nodige haren. Vooral gel- en zeepresten koeken heel snel vast aan de buizen in de douchegoot. Dat kan problemen geven, waardoor het water niet goed meer wegloopt. Zorg ervoor dat u de afvoer regelmatig schoonmaakt, zowel van buiten als van binnen.

Wanden naspoelen en drogen

Vaak gaat het water met het schuim en de nodige andere stoffen via de wanden van de douchecabine naar beneden. Huidvetten en zeepresten kunnen voor een troebele laag op het glas zorgen. Ook kalk is een fenomeen dat in een badkamer vaak optreedt. Het zorgt ervoor dat er een dof laagje ontstaat, dat vaak maar moeilijk te verwijderen is. Bij alle schoonmaakwerkzaamheden geldt: voer ze regelmatig uit om erger te voorkomen. Als u de douchewanden afspoelt en droog maakt na het douchen, verkleint u de kans op vuil- en kalkaanslag al enorm.

Extra aandacht

Soms is het toch nodig om wat extra aandacht aan uw douchecabine te geven. Neem de wanden eens af met een doek of spons met een speciale badkamerreiniger of met een ander veilig schoonmaakmiddel. Groene zeep is altijd goed, het is heel zacht voor alle oppervlakken. Zorg ervoor dat u na het schoonmaakmiddel nog een keer met een zeeploze natte doek na reinigt, en de wanden van de cabine dan droogmaakt.

Vuil- en waterafstotend

Om kalkaanslag in uw douchecabine te voorkomen kunt u Clean X Oppervlak Beschermer gebruiken. Het werkt voor alles soorten glas, of het nou een Nano-Tech behandeling heeft ondergaan of niet. Bij douchewanden en -deuren zonder Nano-Tech coating zorgt Clean X voor een vuil- en waterafstotende laag. Klik hier voor alle douchedeuren. Is het glas wel behandeld met Nano-Tech, dan versterkt en optimaliseert Clean X de coating. Bekijk alle douchewanden. Vuil en kalk krijgen geen kans om zich aan het glas te hechten. De glazen douchewanden lijken weer als nieuw.

Nano-Tech coating

Heeft u gekozen voor een douchecabine van Maxaro, dan heeft u eigenlijk weinig te vrezen. We hebben nagenoeg alle glazen wanden voorzien van een Nano-Tech coating. Douchecabines, douchedeuren en douchewanden: ze zijn allemaal behandeld en dus beschermd tegen kalk en vuil. De coating maakt het glas vuil- en waterafstotend, waardoor kalk nauwelijks de kans heeft om te hechten.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.