Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open tot 20.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Materialen douchecabine

Op welke materialen moet u letten bij een douchecabine?

Een douchecabine is bedoeld om lang mee te gaan en wordt intensief gebruikt. Meestal dagelijks, en dan vaak ook nog een aantal keren. Dat betekent dat een douchecabine kwalitatief goed moet zijn. Degelijk en sterk, maar ook mooi en gemakkelijk te onderhouden. Bekijk alle douchecabine

Veiligheidsglas

Een douchecabine bestaat meestal uit twee vaste glazen wanden en een deur. Dat glas is natuurlijk geen gewoon glas. Het is extra dik veiligheidsglas van 5 tot 8 millimeter dikte dat gehard is bij een temperatuur van ongeveer 650 °C. Dat maakt dit glas tot vijf keer sterker dan normaal glas. Het voldoet aan alle veiligheidseisen zoals de EN12150-certificering. Het heeft speciale eigenschappen die het geschikt maakt voor in de badkamer. Mocht het glas in een hoogst onwaarschijnlijk geval bijvoorbeeld breken dan ontstaan er bij geen grote scherven maar valt het glas uit elkaar in kleine stukjes.

Nano-Tech coating

Het glas van onze douchecabines is dus zeer veilig. Maar we hebben er ook voor gezorgd dat het glas heel lang mooi schoon en helder blijft. Van verreweg de meeste douchecabines zijn de glazen oppervlakken behandeld met Nano-Tech. Dat is een speciale coating die het glas water- en vuilafstotend maakt. De coating beschermt het glas tegen kalkaanslag en zeepresten. Het glas blijft daardoor transparant.

Grepen en profielen

Een douchecabine bestaat niet alleen uit glas. De wanden van de douchecabines zijn aan de muren van de badkamermuren bevestigd met profielen. En aan een douchedeur zit een greep waarmee u de deur kunt openen en sluiten. Zowel de profielen als de greep moeten van materialen zijn gemaakt die de omstandigheden in een badkamer kunnen weerstaan. Vocht en warmte kunnen metaal laten corroderen ofwel roesten. Dat moet natuurlijk niet gebeuren. Maxaro voert haar douchecabines daarom uit met profielen en grepen van bijvoorbeeld aluminium en verchroomd messing. Daarbij kan de kleur en de afwerking variëren. Een finish kan glanzend zijn of een zilver look hebben. Doordat er diverse uitvoeringen douchecabines zijn, heeft u altijd genoeg keuze. Spreekt glanzend u aan, of heeft u liever mat? In sommige gevallen is het ook mogelijk om aan de bovenkant geen profiel te hebben. Dat geeft weer een andere, meer open, uitstraling.

10 jaar garantie

Wij kiezen altijd voor de beste materialen als het om douchecabines gaat. Daarom geven wij standaard tien jaar garantie op alle douchecabines. Maar we gaan er vanuit dat u ook na tien jaar nog heel tevreden bent over uw aanschaf en er plezier van heeft.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.