Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Voordelen van een douchecabine

Douchecabines

Zoekt u douchecabines? De douche is zonder twijfel een van de belangrijkste onderdelen van uw nieuwe badkamer. U vraagt zich dus vast en zeker af hoe u deze in uw nieuwe badkamer het beste kunt inpassen. Laat u inspireren door de vele ideeën en oplossingen van Maxaro. Of u uw douchecabine nu tot de eyecatcher van de ruimte wilt maken of hem juist een subtiele rol wilt geven: u slaagt gegarandeerd!

Bekijk alle douchecabines

Douchecabines: de voordelen

Als u uw douche gaat verbouwen, wil dat niet per definitie zeggen dat u voor een douchecabine gaat kiezen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden: de douche in het bad, een inloopdouche of een douchewand bijvoorbeeld. Waarom zou u kiezen voor een douchecabine? We zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Douchecabines geven veel vrijheid, u kunt ze op vrijwel elke plek in de badkamer monteren.
  • U kiest voor een totaaloplossing waarbij zowel de deuren als de constructie volledig op elkaar zijn afgestemd.
  • Douchen doet u optimaal spatvrij, omdat de douchedeuren de natte ruimte volledig afsluiten van de rest van de badkamer. Zo houdt u de hele ruimte eenvoudig schoon en droog.
  • Een douchecabine is eenvoudig schoon te maken, mede omdat het glas behandeld is, of kan worden behandeld, met een speciale laag, die bestand is tegen zeepresten en kalk (de douchecabines met de ‘nano technologie’ zijn al behandeld met een speciale laag).
  • Bij een douchecabine kunt u zelf kiezen of u  géén, een gelijkvloerse of verhoogde douchebak kiest. Ook is er voldoende keuze uit diverse vormen.

Douchecabines: keuze uit diverse vormen

De vorm en grootte van uw badkamer bepaalt voor een groot deel wat voor douchecabine het beste past. Bij Maxaro heeft u keuze uit vierkante, rechthoekige, vijfhoekige en  kwartronde of offset modellen waarbij u in de meeste gevallen bovendien kunt kiezen voor één of twee deuren.

Douchecabines op de vloer of met douchebak?

Vaak wordt gedacht dat een douchecabine alleen gecombineerd kan worden met een douchebak, maar dat is zeker niet het geval. U kunt deze ook op de vloer monteren en combineren met een ingebouwde douchegoot. Vanzelfsprekend bepaalt uw persoonlijke situatie wat wel of niet mogelijk is, laat u daarover dus goed adviseren. Als het gaat om douchebakken, heeft u eveneens volop keuze. Maxaro biedt u een breed assortiment met douchebakken.

Douchecabines voor elk budget

Het renoveren of verbouwen van de badkamer vraagt om een behoorlijke investering. Gelukkig zult u er jarenlang plezier van hebben en draagt een moderne badkamer bij aan de waarde van uw woning. Maxaro biedt u bovendien een ruime keuze in douchecabines voor elk budget. Vanzelfsprekend mag u altijd vertrouwen op de kwaliteit van Maxaro, ongeacht de prijs van de douchecabine die u kiest. Bovendien zijn alle cabines standaard voorzien van een uitgebreide montagehandleiding en bieden wij u uitgebreide garantie. Waarin zitten de belangrijkste verschillen tussen de douchecabines?

  • De dikte van het glas speelt een rol. De duurdere douchecabines zijn voorzien van veiligheidsglas met een dikte tot 8 millimeter, terwijl de budget douchecabines een glasdikte van 4-6 millimeter hebben. Voor de deuren van de douchecabine kiest Maxaro altijd voor 6-8 mm veiligheidsglas. Kwaliteit en veiligheid staat voorop.
  • De duurdere douchecabines hebben een hoogte van 1.95-2.00 meter en de goedkopere douchecabines hebben een hoogte van 1.85 meter.
  • De duurdere douchecabines met schuifdeuren hebben RVS gepolijste boven en onder profielen en de goedkopere douchecabines met schuifdeuren hebben aluminium boven en onder profielen.
  • Het systeem speelt een rol. Een douchecabine met RVS scharnieren is vaak duurder dan een douchecabine met een aluminium liftsysteem voor het opendraaien van de deur.

Douchecabines bekijken in onze showroom

Het maakt niet uit of u nog in de oriëntatiefase bent of al echt een douchecabine wilt kopen: het is altijd interessant om de showroom van Maxaro een bezoekje te brengen. Hij is maar liefst 2000 vierkante meter groot en u kunt er 6 dagen per week terecht. U zult verrast zijn door het grote aantal opstellingen en de enorme keuze. Heeft u een vraag? Dan staat er altijd iemand voor u klaar om u deskundig advies te geven. En indien de douchecabine die u heeft uitgekozen op voorraad is, kunt u die direct meenemen. Wilt u liever telefonisch advies of per e-mail geholpen worden? Vanzelfsprekend is ook dat mogelijk!

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.