Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Vorm van douchecabine

Welke douchecabine vorm past het best in uw badkamer?

Douchecabines zijn er in diverse vormen. Bij de aanschaf ervan kunt u op verschillende dingen letten. De vorm is er een van, en dat is gelijk de belangrijkste. De vorm van een douchecabine bepaalt namelijk voor het grootste deel de uitstraling van de douchecabine. Dat geldt voor de cabine an sich, maar de vorm beïnvloedt ook de uitstraling van uw badkamer als geheel. Een douchecabine neemt een aanzienlijk deel van de ruimte in uw badkamer in. Is uw badkamer vierkant, maar erg klein, dan is een kwartronde of een vijfhoekige douchecabine een goede oplossing. Beide vormen zijn ruimtebesparend, en ogen daarbij ook minder massief dan een vierkant of rechthoekig exemplaar

Bekijk alle douchecabines

Vierkant

In een ruime badkamer kan een vierkante douchecabine heel mooi zijn. Vierkant staat voor degelijk en robuust. Bent u van plan om lekker samen met uw partner te douchen? Dan is de rechthoekige vorm ideaal. Wat denkt u van de afmeting 90 x 140? Dat is heerlijk ruim. Er is plaats genoeg voor twee personen, en u kunt er gemakkelijk twee plafonddouches of regendouches in kwijt. Misschien wel met watervalfunctie, en met mooie bijpassende kranensets erbij.

Beklijk alle vierkante douchecabines

Instap

De vorm van de douchecabine is belangrijk en bepaalt meestal of u de cabine betreedt via een hoekinstap of een zij-instap. Een kwartronde of vijfhoekige douchecabine heeft altijd een hoekinstap in de vorm van een pendel- of draaideur. Een zij-instap is de meest gemakkelijke en comfortabele instap. U opent de pendeldeur of de openslaande deur en stapt de cabine binnen.

Bekijk alle kwartronde douchecabines - Bekijk alle vijfhoekige douchecabines

Uitzwaai

Elke vorm douchecabine heeft zijn eigen specificaties die bij het plaatsen van belang zijn. Dat heeft vooral met de plaats van de douchecabine ten opzichte van de andere elementen in de badkamer te maken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een douchecabine met een brede draai- of pendeldeur een grote uitzwaai heeft. Die uitzwaairuimte kunt u niet gebruiken. Bij schuifdeuren is er geen uitzwaai en dat kan een voordeel zijn.

Bekijk alle douchecabines met schuifdeur

Probeer het zelf!

Bij Maxaro kunt u de diverse vormen douchecabines in de showroom bekijken. En uitproberen! Handig, want op die manier kunt u ervaren wat het verschil is tussen een kwartronde douchecabine en een vijfhoekige vorm. En merkt u of u een hoekinstap prettig vindt of toch liever voor een zij-instap kiest. Neem gerust plaats in onze douchecabines, ze staan er voor. U krijgt bij Maxaro op alle douchecabines maar liefst tien jaar garantie! Welke vorm douchecabine u ook wenst, u heeft bij ons heel veel keuze.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.