Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Morgen open vanaf 9.00 uur

Home > Keukens > Keukeneiland

Keukeneiland

Het kookeiland is al lange tijd een trend in keukenland. In alle typen keukens is het een mooi onderdeel dat klasse uitstraalt. Het kookeiland moet passen bij de sfeer van de gehele keuken, maar dat komt wel goed want er zijn kookeilanden in alle stijlen. U kunt dus een kookeiland plaatsen in een moderne keuken of een design keuken, maar ook in een landelijke of nostalgische keuken. Het eiland krijgt dezelfde look als de rest van de keuken. Maxaro – nu bekend vanwege de grote collectie topkwaliteit badkamer producten voor lage prijzen – start binnenkort met de verkoop van keukens. Natuurlijk horen eiland keukens daar bij!

Eiland = exclusief

Veel mensen dromen van een kookeiland in hun keuken. Een keuken met kookeiland heeft een exclusieve uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat u veel meer ruimte heeft. De kookplaat of het fornuis is geïntegreerd in het eiland, en gaat dus niet ten koste van het aanrechtblad. Ook heeft u meer kastruimte, heel prettig!
Een kookeiland komt heel goed tot zijn recht in een open keuken. Het grote voordeel is dat u kookt en tegelijkertijd volop mee kunt doen met wat er zich in de rest van de ruimte afspeelt. U kunt er voor kiezen om aan de ene kant te koken en aan de andere kant een eetvoorziening te maken. Dat is gezellig en praktisch.

Meten is weten!

Het enige criterium voor de aanschaf van een keuken met kookeiland – afgezien van uw smaak natuurlijk – is de ruimte die u heeft. Past er een eilandkeuken? In een open keuken is een keuken met eiland vaak wel te realiseren. Soms moeten er dan wat aanpassingen worden gedaan, maar dat is meestal geen probleem. In een dichte keuken van een beperkte afmeting is een kookeiland meestal niet mogelijk. Maar wilt u zeker weten of uw keuken geschikt is? Dan hebben we hier een richtlijn zodat u het eenvoudig zelf kunt bepalen. Reken vanaf alle zijden van de ruimte van de keuken 100 tot 120 centimeter die nodig is als loopruimte. Plak die plek even af met een stukje tape. Is het vloeroppervlak binnen de vier stukken tape voldoende groot voor het plaatsen van een kookeiland? Gefeliciteerd, dan kan het doorgaan. Is er niet genoeg vloeroppervlak, dan kunt u altijd nog voor een tussenvorm kiezen, namelijk het zogenaamde ‘schier-kookeiland’. Dat is een kookeiland dat met één zijde aan het aanrecht vast zit. U kunt er dus aan drie kanten gebruik van maken.

Kookeilanden bij Maxaro

Binnenkort kunt u voor mooie betaalbare keukens terecht bij Maxaro. Hebt u inspiratie nodig bij de aanschaf van een keuken met kookeiland? Houd dan onze website in de gaten en bezoek ons zodra het kan. Neem vooral de maten van uw keuken mee! We kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.