Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open tot 17.30 uur

Home > Keukens > Nostalgische Keukens

Nostalgishe keukens

In een nostalgische keuken is het goed toeven. Het straalt gezelligheid en onderlinge verbinding uit. Het brengt sfeer en charme. Een nostalgische keuken neemt een belangrijke plaats in het huis in. Iedereen komt er graag. Om te kletsen, de krant te lezen, huiswerk te maken, en natuurlijk om te eten. Een nostalgische keuken komt het beste tot z’n recht als open keuken. De grote keukentafel is namelijk een essentieel onderdeel en kan in de ruimte tussen de keuken en de woonkamer geplaatst worden.

keuken01.jpg

Inrichting en apparatuur

Veel nostalgische keukens hebben als centraal onderdeel een losstaand fornuis. Meer apparatuur is er meestal niet in het zicht. Overige apparaten zoals als een vaatwasser, een koelkast of koel/vries-combinatie en soms ook wasmachine en droger zijn door middel van fronten afgedekt. Dat is meteen een belangrijk kenmerk van nostalgische keukens: de kaders en lijsten in de afwerking van de fronten. Ze zijn doorgevoerd in de fronten maar ook in de randen van het aanrechtblad en losse planken en open hoekkasten. Ook pilasters, staande elementen tussen de keukenfronten in, zijn typerend. Ze verwijzen naar de klassieke gevelarchitectuur uit de renaissance en de barok. Pilasters geven een nostalgische keuken een sierlijke uitstraling. Laden worden in nostalgische keukens doorgaans afgewerkt met versierde grepen of knoppen. Die kunnen van hout of van brons zijn, al naar gelang de kleur en het materiaal dat verder is gebruikt.

Nostalgisch maar niet ouderwets

Een nostalgische keuken kan misschien wat ouderwets lijken, maar is dat zeker niet! In de nostalgische keuken is zeker sprake van moderne elementen, al ziet u ze misschien niet. We noemen bijvoorbeeld de inbouwapparatuur, moderne materialen, geïntegreerde ladenkasten en ook de ergonomische werkhoogte. Dat nostalgische keukens helemaal hot zijn, blijkt wel uit het feit dat zo’n beetje een derde van alle verkochte keukens in Nederland een nostalgische of een landelijke keuken is. Die stijl roept nou eenmaal een warm gevoel op bij heel veel mensen.

keuken02.jpg

Keukens bij Maxaro

Bij de naam Maxaro denkt u vast aan badkamers. Dat klopt ook, maar binnenkort openen we ook een keukenshowroom. Vol keukens: design keukens, landelijke keukens, moderne keukens, budget keukens en natuurlijk ook nostalgische keukens. U krijgt de kwaliteit die u van ons gewend bent voor de prijs die u van ons gewend bent. In onze showroom zullen onze experts aanwezig zijn. Zij kunnen u adviseren bij uw keukenaankoop. Kom dus binnenkort een kijkje nemen, de nostalgische keuken van uw dromen staat er vast en zeker ook bij. Topkwaliteit keukens voor lage prijzen vindt u binnenkort bij Maxaro!

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.