badkamer-wit-marmerlook-badkamermeubels-waskommen.jpg

De 6 populairste badkamerstijlen van nu

Gaat u binnenkort de badkamer verbouwen of voorzien van een make-over? Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer heeft u eindeloos veel keuze. Voordat u de zoektocht begint, is het prettig om een badkamerstijl te kiezen die u aanspreekt. Deze kunt u eenvoudig als leidraad gebruiken. Om u te inspireren, hebben we de populairste badkamerstijlen voor u op een rij gezet.

1. Moderne badkamer: strak en functioneel

Een moderne badkamer heeft een strakke vormgeving en een functioneel design. Hierin spelen rechte lijnen en hoekige vormen de hoofdrol. Verder is deze stijl licht en ruimtelijk. De kleuren in de moderne badkamer zijn neutraal zoals wit, grijs, beige, bruin of zwart.

Om de juiste ambiance te creëren kiest u voor vierkante of rechthoekige vormen. Denk hierbij aan een vierkante douchecabine, rechthoekig inbouwbad en een badkamermeubel met vlakke of greeploze fronten. Voeg daar als kers op de taart een glazen wastafel of waskom met chromen kranen aan toe.

2. Industriële badkamer: stoer en robuust 

Deze stijl is gebaseerd op oude fabrieksgebouwen en -interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Industrieel heeft daarom vaak een rauwe look, waarbij beton en metaal toonaangevend zijn. Verder staat stoer centraal, waardoor de kleuren grijs en zwart de basis vormen. Om een industriële badkamer te creëren mogen betonlook tegels niet ontbreken. Hoe ruwer de tekening van de tegel, hoe beter de stijl tot zijn recht komt. 

Versterk de stoere look met een inloopdouche of douchecabine met zwarte strepen. De uitstraling hiervan is geïnspireerd op stalen deuren uit fabrieken. Ga daarnaast voor zwarte of zwart metalen kranen. Maak de badkamer compleet met donkere accessoires. Voeg eventueel een warme twist toe met een houten detail. 

3. Trendy badkamer: volgens de laatste trends 

Trendy kenmerkt zich door de toepassing van diverse badkamertrends. Hierdoor is de badkamer meestal niet onder één badkamerstijl af te vangen. Momenteel zijn gekleurde kranen niet meer weg te denken. Bovendien is zwart in de badkamer populairder dan ooit. Wilt u graag alle laatste trends ontdekken? Lees onze blog over de leukste badkamertrends

4. Design badkamer: luxe en royaal 

Luxe materialen en unieke eyecatchers zijn typerend voor de design badkamer. Daarom wordt deze stijl ook wel luxe badkamer genoemd. De inrichting bestaat uit grote elementen zoals een royaal badkamermeubel, vrijstaand bad en een ruime douche. Of voeg extra luxe toe met een whirlpool of stoomcabine. Al deze producten hebben een strakke vormgeving. Daarnaast wordt er afwisselend gebruikgemaakt van matte en glanzende materialen. 

Een design badkamer heeft een rustig kleurenpalet dat bestaat uit grijs, zwart en wit. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld houtlook tegels. Om meer pit aan de ruimte te geven, voegt u een opvallende eyecatcher toe. Wat dacht u bijvoorbeeld van watervalkranen? Of kruisgreepkranen uit de Iconic-serie? 

5. Landelijke badkamer: natuurlijke materialen en kleine details 

De landelijke stijl is te herkennen aan de warme uitstraling, ronde vormen en natuurlijke materialen. Deze materialen hoeven geen echte natuurlijke elementen te zijn. In de badkamer zien we veel natuurgetrouwe producten, zoals badkamermeubels in houtlook of houtlook tegels. Ook natuursteenlook tegels in de kleuren beige of bruin lenen zich uitstekend voor deze badkamerstijl. 

Trek de landelijke sfeer door met natuurstenen waskommen, chromen kranen, een badkamermeubel met lamel- of kaderfront en sierlijke handgrepen. Wilt u graag een stoere twist? Kies dan voor grijze betonlook tegels of zwarte accenten. Vergeet niet om sfeervolle accessoires aan de badkamer toe te voegen. In de landelijke badkamer is er voldoende ruimte voor details. Zet bijvoorbeeld een paar plantjes in de badkamer. 

6. Klassieke badkamer: statig en elegant 

De klassieke badkamerstijl staat bekend om een statige en elegante uitstraling. Belangrijke kenmerken zijn luxe materialen, ronde vormen, sierlijke details en symmetrie. Kies bijvoorbeeld voor witte of zwarte marmerlook tegels gecombineerd met gouden kranen. Hiermee voorziet u de ruimte van een extra chique sfeer. Bent u een liefhebber van patronen? Ga dan voor symmetrische decortegels. 

Qua kleurgebruik combineert u donkere tinten met neutrale basiskleuren als wit, beige en grijs. Maak de klassieke badkamer compleet met deurknopjes, een vrijstaand bad op pootjes, badkamermeubel met kader- of lamelfront en sierlijke details. 

Shop uw favoriete badkamerstijl 

Heeft u een badkamerstijl gevonden die perfect aansluit op uw wensen? Bekijk ons volledige aanbod online, of kom langs in één van onze megashowrooms. Hier ontdekt u echte voorbeelden, zodat u uw wensen nóg beter in kaart brengt. Heeft u uw droombadkamer gevonden? Maar liefst 98% van ons assortiment is direct leverbaar. Zo geniet u in no time van uw gemaakte keuzes.