Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Maxaro make-over: binnenkijken in de industrieel moderne woning van Ilse

Dinsdag 25 juni 2019

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Onlangs waren wij te gast bij Ilse. Ze maakte van haar eerste huis een fijn thuis. Een industrieel moderne woning waar dagelijks familie en vrienden over de vloer komen. Kijkt u mee naar het eindresultaat?

Een strakke en industrieel moderne keuken met kookeiland

Wie droomt er niet van? Een keuken met kookeiland. Ilse maakte deze droom werkelijkheid in haar eerste woning. In tegenstelling tot haar buren verruilde ze de oude L-opstelling voor een open keuken met kookeiland. “Zo kijk je gelijk als je aan het koken bent de ruimte in.” Een keukenprinses is ze overigens niet, al doet de keuken anders vermoeden. “Ik kook wel zelf, maar geen moeilijke dingen”, bekent Ilse. Ze wilde vooral een mooie keuken die goed in de ruimte zou passen. Dat vinden wij erg goed gelukt. In combinatie met de eethoek en de nieuwe betonlook tegelvloer vormt de keuken een stijlvol geheel.

maxaro-makeover-ilse-na-10.jpg

Om de keuken een strak en industrieel modern uiterlijk te geven, koos Ilse voor een dun werkblad en greeploze kasten in antracietkleur. Lef in het interieur, daar houden wij van! Door het grote raam komt er lekker veel daglicht naar binnen, zodat het een aangename en lichte ruimte blijft. De moderne keukenapparatuur versterkt het eigentijdse karakter van de industriële keuken enorm. “Ik heb een kookplaat met afzuiging erin, en dat was eigenlijk wel mijn wens om die te doen.” Hierdoor is er geen afzuigkap en gaat alle aandacht naar het luxe en strakke kookeiland. Bovendien creëerde ze hiermee extra ruimte in haar keuken, waardoor deze nog ruimer aanvoelt.

maxaro-makeover-ilse-na-3.jpg
maxaro-makeover-ilse-na-2.jpg

Betonlook in de badkamer voor een industriŽle touch

Niet alleen de keuken werd verbouwd, ook de badkamer kreeg een compleet andere look. Voor deze ruimte viel haar oog eveneens op stoere betonlooktegels uit onze collectie. Het bad en het toilet werden geaccentueerd met dezelfde tegel in strokenmix. De betonlooktegels geven de badkamer een industriële touch en passen qua uitstraling erg mooi bij het vierkante kraanwerk. Om er een warmer geheel van te maken, koos Ilse voor een houtlook badkamermeubel en houten wandkastjes. Deze zorgen voor een mooie balans in haar moderne en industriële badkamer.

maxaro-makeover-na-ilse-9.jpg

Ze wilde wel graag de indeling van de badkamer behouden. “Daar was ik tevreden over. Dus nu zit er eigenlijk gewoon alles in: een bad, een douche, toilet en een wastafel. Al ga ik zelf nooit in bad”, vervolgt Ilse haar verhaal. “Maar omdat ik de ruimte had voor een bad, wilde ik die wel benutten. Als je op een gegeven moment kinderen wil, is een bad wel een aanrader. Bovendien is de douche al één bij één, dus dat is gewoon een grote, prima douche. Ik vind het zonde om die dan nog groter te maken. En qua installatie is het natuurlijk ook makkelijker om de aansluitpunten te behouden. Ze hebben wat dat betreft bijna geen werk aan mijn nieuwe badkamer gehad.”

Steenstrips in het toilet voor een unieke sfeer

Zelfs het kleinste kamertje in huis kreeg een make-over. In het toilet werd dezelfde betonlooktegel als in de keuken geplaatst. De tegel werd in deze ruimte gecombineerd met steenstrips voor een warme en unieke sfeer. Erg leuk om te horen is dat deze combinatie veel positieve reacties teweeg brengt. “Als er mensen bij mij komen, hoor ik vaak dat ze het echt leuk gedaan vinden met die steenstrips. Zelf vind ik mijn toilet ook echt heel mooi.”

maxaro-makeover-ilse-na-8.jpg
maxaro-makeover-ilse-na-4.jpg

Eyecatchers in de woning van Ilse

De grote trots van Ilse is haar kookeiland. Door de kookplaat met afzuiging is de keuken precies geworden zoals ze had gehoopt en springt het eiland écht in het oog. In de badkamer is het badkamermeubel de eyecatcher. “Ik vind mijn wastafel heel mooi, met de kommen erop. Dat hebben niet zo heel veel mensen.” Daarnaast is ze ook erg blij met de inbouwkraan in de douche. Deze geeft de douche een strakke en luxe uitstraling.  

De gouden tip van Ilse

Ilse’s gouden tip voor als u ook gaat verbouwen? “Gewoon heel veel inspiratie opdoen op websites. Pinterest vind ik daar een heel goed voorbeeld van, maar je kan ook gewoon op Google zoeken. Als je van tevoren geen idee hebt, wordt het gewoon heel lastig. Doe vooraf dus goed je huiswerk. Weet goed wat wel en niet past en denk ook zelf na over de indeling. Zo heb je straks echt het gevoel van: dit is mijn eigen badkamer.”


Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar marketing@maxaro.nl met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.

Tip: bekijk de stijlvolle woning van Antoine en Mario