Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Maxaro make-over: een kijkje in de moderne, open keuken van David en Amber

Dinsdag 30 april 2019

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Deze keer nemen we letterlijk een kijkje in de keuken van David en Amber. Dit stel had duidelijke ideeën voor hun eerste woning: een moderne, strakke en tijdloze keuken. Maar er ging heel wat aan vooraf, voordat hun droomkeuken werkelijkheid werd. Lees snel verder om erachter te komen welke uitdagingen ze tegenkwamen. En vergeet het fantastische eindresultaat niet!

Modern, strak, tijdloos en open

Dat de keuken in de nieuwe woning van David en Amber eruit ging, was een feit. “De keuken zag er niet meer uit, was echt vies eigenlijk. Niet echt een keuken die je meer goed kon gebruiken”, vertelt David. “Als je een kastje opentrok, dan viel gelijk het handvat eraf”, vervolgt hij zijn verhaal. 

maxaro-makeover-david-voor-2.jpg
maxaro-makeover-david-voor-3.jpg

Bovendien wilde Amber eigenlijk ook graag zelf een keuken verzinnen. Het stel had direct duidelijke plannen met de keuken. De bestaande muur moest eruit gebroken worden, zodat er een open keuken zou ontstaan. “Dat je zicht hebt op de woonkamer als je aan het koken bent.” Daarnaast wilden David en Amber een moderne, strakke en tijdloze uitstraling creëren. “De bedoeling was wel om de keuken tijdloos te maken, en met aankleding verder naar wens te maken. Maar niet dat de keuken paars was, of eruit sprong.” Door de keuken zo in te richten, wilden ze voorkomen dat ze de stijl na een tijdje zat zouden zijn.

maxaro-makeover-david-ontwerp.jpg

Een goed voorbeeld doet goed volgen

De grootste inspiratiebron voor de nieuwe keuken? De keuken van Ambers ouders! “Die hebben eigenlijk bijna hetzelfde. Dat vonden we mooi, dus dat wilden we een beetje namaken”, vertelt David. “Die stijl wilden we terug hebben bij ons en dat is goed gelukt.” Het eindresultaat is een fantastische, witte hoogglans keuken met spoeleiland. In het begin dachten David en Amber nog na over een matte keuken, maar al snel vielen ze als een blok voor hoogglans. “Als wij het uiterlijk zagen van een hoogglans witte keuken en een matte keuken, vonden we het toch wel een groot verschil. Een hoogglans witte keuken heeft een luxere uitstraling.”

maxaro-makeover-david-na-5.jpg

Deze uitstraling kwam ook tot stand door de zwarte apparatuur. David en Amber kozen niet specifiek voor één merk. “We hebben per merk gekeken wat we mooi vonden, vooral qua uiterlijk, en niet zozeer van, met dat merk zijn we bekend.” Naast uiterlijk speelden ook functionaliteit en prijs een belangrijke rol. “Siemens is heel mooi, maar dan schiet de prijs wel gelijk omhoog. Zo hebben we bij elk apparaat gekeken. Bij de vaatwasser bijvoorbeeld dat hij niet teveel geluid maakt en zuinig is, en bij de inductieplaat dat hij vijfpits was, mooi qua uiterlijk en functioneel.”

Dat ze zich vooral lieten leiden door uitstraling, blijkt wel uit het feit dat ze naast een oven met magnetronfunctie ook een stoomoven hebben aangeschaft. “Mijn ouders hebben een stoomoven”, vertelt David, “en die waren er heel enthousiast over. Eten wordt er stukken beter door en omdat we graag twee apparaten naast elkaar wilden, hebben we gekozen voor de stoomoven. Mijn vriendin vond het vooral mooi, maar we hebben hem inmiddels al een paar keer gebruikt. Het is wel de bedoeling om uitgebreider te gaan koken. De apparatuur is er in ieder geval voor.”

maxaro-makeover-david-na-4.jpg
maxaro-makeover-david-na-7.jpg

Uitspringers in de keuken van David en Amber

“De halfhoge kasten met de apparaten, die vinden we eruit springen. Ook omdat het zwarte apparatuur is, wat dan weer mooi bij het werkblad past.” Volgens David zie je bij de meeste keukens hoge kasten tot aan het plafond. Zij vonden het juist mooi om de kasten wat lager te houden. Dit geeft de keuken een rustiger uiterlijk. Ook erg blij is het stel met de keuze voor een dun werkblad. In combinatie met hoogglans wit zorgt het ervoor dat de keuken heel modern en tijdloos oogt. Tot slot zijn ook de inductiekookplaat, de afzuigkap en de roestvrijstalen spatwand een grote trots. “Ik vind het één geheel en mooi bij elkaar passen”, aldus David.

maxaro-makeover-david-na-6.jpg

De gouden tip van David

De gouden tip die David anderen mee wil geven is: “Bestel je keuken op tijd. Wij hebben de keuken best laat besteld, iets te laat vonden we eigenlijk zelf. Het kan beter bij Maxaro opgeslagen worden, dan dat je er op moet gaan wachten.” Dat het even duurde voordat ze de keuken bestelden, had alles te maken met twijfel. “De keuken was al heel lang ingetekend, alleen om het echt te bestellen, daar wacht je vaak mee. We hebben een paar keer nog getwijfeld, over de afwerking van de zijkant bijvoorbeeld of andere apparaten. Je kan beter gewoon de knoop doorhakken en ‘m dan bestellen.“

Een goede voorbereiding is het halve werk

“En de voorbereidingen, die zijn gewoon heel belangrijk”, geeft David verder aan. “Die zijn uiteindelijk wel goed verlopen, maar ze vielen nog wel wat tegen. Het was meer werk dan we verwacht hadden.” Een uitdaging voor het stel was het verwijderen van de draagmuur. Dit om de open keuken te krijgen die ze wensten. Naast sloopwerk, moest er ook een goede aannemer worden ingeschakeld om steunbalken te plaatsen. “Dat het allemaal wel goed verstevigd was.”

maxaro-makeover-david-voor-8.jpg
maxaro-makeover-david-voor-13.jpg

Een andere belangrijke uitdaging waren de leidingen. Het bleek een flinke klus om deze op de juiste plek én werkend te krijgen. “Omdat je dat eiland hebt, moet je natuurlijk de waterleidingen door de grond laten lopen.” Ook rekenden David en Amber tijdens de voorbereidingen niet op een tegenvaller met het leidingwerk. “De leidingen die er zaten, zagen er een beetje verouderd uit. Die waren dichtgemaakt op gekke plekken, dat je dacht van doen die het überhaupt nog. Uiteindelijk zijn er nieuwe leidingen van boven naar beneden getrokken om alles weer werkend te krijgen.” Tot slot bleek er nog extra stroom benodigd te zijn voor de apparatuur. Met name voor de inductiekookplaat. En het bleef niet alleen bij extra stroom, de stoppenkast werd eveneens voorzien van extra stoppen. 

Al met al is het een geslaagde verbouwing, waarbij het resultaat telt. “Het is ook zo weer voorbij, uiteindelijk weet je niet meer beter. Je ziet het ook niet meer hé, die leidingen.” 

maxaro-makeover-david-na-3.jpg

Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar marketing@maxaro.nl met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.

Tip: kijk mee hoe Lars en Amanda zich klaarmaakten voor de toekomst.