luxe-badkamer-stoomcabine-whirlpool (1).jpg

Wellness badkamer: maak van de badkamer uw eigen wellnessoord

Een wellness in eigen badkamer betekent rust, comfort en optimaal genieten. Zo ervaart u pure luxe in huis en creëert u een spa-moment, iedere dag opnieuw. Douche of badder in weelde in uw eigen bubbelbad, stoomcabine of fantastische regendouche. Bekijk onze inspirerende tips en ideeën en tover uw badkamer in no time om tot een heerlijk wellnessoord. 

Tip 1: Gebruik natuurlijke materialen en kleuren 

Aardetinten vormen de perfecte basis voor een wellness badkamer. Deze kleuren zijn ideaal om te combineren met materialen die een natuurlijke uitstraling hebben. Kies bijvoorbeeld voor houtlook tegels en ervaar de warmte en gezelligheid van hout. Deze hebben een natuurgetrouw uiterlijk waardoor ze nauwelijks van hout te onderscheiden zijn. Om de natuur echt in huis te halen, combineert u deze tegels met een chique natuurstenen wastafel of waskom. 

Tip 2: Kies voor luxe verzorgingsproducten 

In een wellness badkamer mogen luxe verzorgingsproducten natuurlijk niet ontbreken. Verwen uzelf met een hydraterende bodylotion, heerlijk geurende badaroma’s of een verzorgende scrub. Door af en toe te scrubben verwijdert u de dode huidcellen en krijgt u een nieuwe, zachte huid. Verder is het aanbrengen van een voedend gezichtsmasker altijd een goed idee. Na afloop voelt u zich als herboren. 

Tip 3: Reinig en ontspan met stoom 

Dankzij een stoomcabine ervaart u meteen dat ultieme spa-gevoel in uw badkamer. De cabine is goed voor uw lichaam en creëert mentale rust. De warme stoom heeft een aantal voordelen waaronder het ontspannen van spieren, reinigen van de luchtwegen en verspoeling van de huid. Bovendien heeft de stoomcabine een ingebouwde regendouche. Door de heerlijke volle waterstralen lijkt het alsof u onder een warme regenbui staat. Zo spoelt u al de stress er lekker af. 

Bekijk hier al onze stoomcabines

Tip 4: Bubbel in uw eigen wellness badkamer 

Voor een bruisende spabeleving kiest u voor een exemplaar met bubbels. Dompel uzelf helemaal onder in het relaxerende warme water en kom volledig tot rust. De water- en luchtstralen geven uw huid en spieren een uitgebreide massage. Voeg een lekker geurtje toe zoals lavendel, groene thee, roos, jeneverbes of eucalyptus. Bij een whirlpool, ook wel bubbelbad genoemd, is het belangrijk dat u enkel badaroma’s op basis van alcohol gebruikt. Deze lossen op in het water en tasten de leidingen van uw whirlpool niet aan.

Bekijk hier al onze bubbelbaden 

Tip 5: Besteed aandacht aan details 

Fluweelzachte accessoires zoals handdoeken, een knusse badmat en een fijne badjas mogen niet ontbreken. Een leuk extraatje: rol uw handdoeken op en leg ze op een stapeltje, zo waant u zich in een luxe spa. Ook verlichting heeft een groot effect op de atmosfeer in uw wellness badkamer. Kies voor gedimd licht en creëer een sfeerhoekje met (geur)kaarsen en andere leuke accessoires. Verder zorgt een nette ruimte voor een ontspannen sfeer. Met wat rustige muziek op de achtergrond kan uw dag niet meer stuk. 

Haal uw wellnessoord in huis 

Uw badkamer omtoveren tot een spa doet u op verschillende manieren. Kies voor natuurlijke kleuren en materialen en leg uzelf in de watten met luxe verzorgingsproducten. Wilt u het groter aanpakken? Ga dan voor een whirlpool of stoomcabine in uw badkamer. Bij Maxaro vindt u alles om dat ultieme wellnessgevoel in huis te halen. Kom langs in onze showrooms, of ontdek het ruime assortiment op de website. Maar liefst 98% van onze producten is direct uit voorraad leverbaar.