Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Home > Blog > Badkamertips > Badkamer verbouwen

Badkamer verbouwen

Vrijdag 05 juni 2015

U ziet er misschien flink tegenop: de badkamer verbouwen. Het sanitair en tegels kunnen echt niet meer en u wilt graag een frisse nieuwe badkamer creëren. In deze blog geven we u een aantal tips om de badkamer om te toveren naar een nieuwe fijne plek waar u weer jaren plezier van heeft.

badkamer-verbouwen-l.jpg

Keuzes over de verbouwing maken

Voordat u start met de badkamerverbouwing en begint met slopen en breken, is het raadzaam om te bedenken wat u wel en niet wilt vervangen. Bent u de hele badkamer beu, of zijn de tegels eigenlijk nog wel goed en mooi? Moet het bad er echt uit, of zou een nieuw badkamermeubel al veel verbeteren? Door hier goed over na te denken, krijgt u geen spijt achteraf en kunt u bovendien geld besparen.

Checklist badkamer verbouwen

Er zijn een aantal zaken waar u aan kunt denken bij uw keuze voor een nieuwe badkamer. Wij hebben een handige checklist voor u samengesteld die van pas komt wanneer u gaat verbouwen:

  • Blijft de badkamer eigenlijk wel in dezelfde ruimte?
  • Wat is uw budget voor de verbouwing?
  • Hoe wilt u de badkamer indelen?
  • Wat kan er blijven en wat moet er echt uit?
  • Wilt u een inloopdouche, of doucht u liever in bad?
  • Ga het sanitair bekijken en aanvoelen als u hier de kans voor heeft
  • Denk na over de meerwaarde van de badkamer voor de toekomst (ook bij eventueel verkoop van het huis)

Belang van kleuren

Wij raden u aan om neutrale tinten te kiezen voor uw nieuwe badkamer. Een groene, blauwe of felrode badkamer kan helemaal uw smaak zijn, toch is er de kans dat u er na de verbouwing van de badkamer binnen korte tijd op uitgekeken raakt en dat is zonde. Een nette badkamer met frisse lichte kleuren is ook meer gewild bij eventuele kopers van het huis dan een badkamer met zeer felle en opvallende kleuren. Meer weten over de juiste kleur voor de badkamerverbouwing? Hier vindt u meer informatie.

De badkamer verbouwen voor nu en later

Uw badkamerplannen kunnen voor nu nog geschikt zijn. Houd u bij uw plannen echter ook rekening met eventuele gezinsuitbreiding of het feit dat u een jaartje ouder wordt en wat minder soepel zult zijn. Voorkom dat u binnen korte tijd weer moet verbouwen door dit mee te nemen in uw plannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dubbele wastafel of een douche met lage instap. Onze experts helpen u graag bij deze keuzes die u maakt bij het verbouwen van de badkamer.

Beleving: kom kijken voordat u gaat verbouwen

Ons advies is om uw sanitair niet alleen maar te kiezen op wat u ziet. U maakt volgens ons een nog betere keuze als u het sanitair ook daadwerkelijk beleefd heeft. Voldoet het sanitair ook echt aan al uw eisen en wensen? Welke accessoires passen er bij en zijn de kleuren precies wat u voor ogen had? Het is belangrijk om te voelen en ervaren hoe het sanitair eventueel zou staan in uw huis. Bezoek onze showroom in Roosendaal voor 2000 vierkante meter sanitairbeleving! Als u meer informatie nodig heeft of aanvullend advies wilt, staan onze experts van Maxaro voor u klaar. Maxaro wordt met een 9.2 beoordeeld door meer dan 1500 klanten. Dé badkamerwinkel met de beste service, kwaliteit en eigen design! Zo verloopt het verbouwen van de badkamer gegarandeerd zorgeloos.