Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Home > Blog > Badkamertips > Kleur in uw badkamer brengen doet u zo!

Kleur in uw badkamer brengen doet u zo!

Donderdag 11 december 2014

De sfeer in uw badkamer wordt grotendeels bepaald door kleur. Vindt u het lastig om kleur toe te passen? Of twijfelt u welke kleur u moet kiezen? Deze tips helpen u bij het kiezen en toepassen van kleur in uw badkamer. Het resultaat is een badkamer waarin u zich echt thuis voelt en uw persoonlijke smaak terug te vinden is!

kleur-in-uw-badkamer-brengen-doet-u-zo!-l.jpg

Een kleur kiezen voor uw badkamer

Wanneer u kleur wilt gebruiken in uw badkamer is het belangrijk om eerst te bepalen welke sfeer u wilt dat uw badkamer uitstraalt. Kiest u voor een rustige sfeer, een energieke sfeer, een warme sfeer of juist een frisse sfeer?

  • Rustige sfeer: kies voor wit in combinatie met pasteltinten. Of maak gebruik van ton-sûr-ton: kleuren uit hetzelfde kleurenpalet die slechts een paar tinten van elkaar verschillen.
  • Energieke sfeer: kies voor een felle kleur op een muur, meestal de muur die u ziet wanneer u binnenkomt. Oranje, turkoois, roze en grasgroen zijn goede opties.
  • Warme sfeer: kies voor wit in combinatie met natuurtinten. Ook houtaccenten zorgen voor een warme sfeer in uw badkamer.
  • Frisse sfeer: in een frisse badkamer gebruikt u veel wit. Ook blauwtinten mogen niet ontbreken in een frisse badkamer.

Waar gebruikt u kleur?

Er zijn verschillende plaatsen in de badkamer waar u kleur kunt toepassen: op de vloer, de muren, in uw meubels en in accessoires zoals handdoeken. Om ervoor te zorgen dat het geen kermis wordt, is het allereerst belangrijk om niet te veel kleur toe te passen. Kiest u bijvoorbeeld voor een felle kleur op een muur? Houd dan de overige muren en de vloer rustiger. Wanneer u wel op meerdere plaatsen - bijvoorbeeld op de vloer en een muur - kleur wilt gebruiken, kunt u het best gebruikmaken van aanverwante kleuren. Kies om de badkamer groter te laten lijken voor de vloer een donkerdere kleur dan de muren. Wie bang is om snel uitgekeken te raken op een kleur, of kiest voor een neutrale badkamer. Gebruik accessoires om op een subtiele manier kleur toevoegen. Denk aan gekleurde handdoeken of mandjes. Kies uw accessoires in één of twee kleuren om de badkamer niet te druk te maken.

Kleur-in-uw-badkamer-brengen-doet-u-zo!-l.jpg

Kleur in een kleine badkamer

Met name in kleine badkamers kan kleurgebruik dilemma’s opleveren. Toch is het gebruiken van kleur zeker mogelijk, zonder dat de badkamer hier kleiner door lijkt te worden. Sterker nog: kleur kan er zelf voor zorgen dat uw badkamer groter oogt! In een kleine badkamer kunt u het best kiezen voor lichte kleuren: wit, maar ook aardetinten en zeegroene muren zien er mooi uit. Om de badkamer compleet te maken kunt u voor gekleurde accessoires kiezen in een tweede kleur. We raden aan om voor de wand een lichtere kleur te kiezen dan voor de vloer.

Advies over kleur in uw badkamer

Het kiezen van een kleur vraagt wat denkwerk over uw smaak en over de ruimte. Bent u er na het lezen van deze tips toch nog niet helemaal over uit? Of wilt u meer weten over onze toiletten, baden  en/of douches? Breng dan een bezoek aan onze showroom of stel uw vraag via chat, telefoon of e-mail. Onze ervaren adviseurs geven u graag advies!