Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Dit zijn de voordelen van een inloopdouche

Vrijdag 29 maart 2019

Een inloopdouche komt steeds vaker voor in Nederlandse badkamers. Dat is niet gek, want deze douche geeft uw badkamer een moderne en ruimtelijke uitstraling. Maar daar blijft het niet bij. Dit type douche heeft nog veel meer voordelen. Lees erover in deze blog!

Wat is een inloopdouche?

Voor we u de voordelen van een inloopdouche vertellen, leggen we u eerst uit wat een inloopdouche precies is. Het belangrijkste kenmerk van een inloopdouche, is dat u geen deur hoeft te openen om in de doucheruimte te komen. De ruimte wordt niet afgesloten van de rest van de badkamer. Daarbij staat u meestal gewoon op uw eigen vloer. Daarom is het van groot belang dat de vloer helemaal waterdicht is. Ook is het mogelijk om een (verlaagde) douchebak in uw inloopdouche te plaatsen.  

Om het spatwater tegen te houden staan er glazen wanden om de regen- of handdouche heen. Bent u bang voor een natte badkamervloer? Kies dan voor een inloopdouche met een spatwandje. Zo'n wand houdt namelijk een groot deel van het water tegen. 

 

4x de voordelen van een inloopdouche

 

 1. Makkelijk inlopen

Het grootste voordeel van een inloopdouche is misschien wel dat u er letterlijk ‘in loopt.’ De doucheruimte wordt niet van de badkamer afgescheiden door een deur. Omdat u meestal direct op de tegels staat, hoeft u vaak geen drempel over of een opstapje te nemen om in de douche te komen. Daarom is een inloopdouche ook ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.   

 

2. Eenvoudig schoon te maken

Nog een fijn pluspunt: het onderhouden van een inloopdouche is erg eenvoudig, omdat u geen deuren of scharnieren heeft. Dit zijn juist de plekjes waar hardnekkig vuil zich ophoopt. Dat scheelt u veel schoonmaaktijd! Neem na elke douchebeurt het glas af met een wisser, zodat kalk en zeepresten geen kans krijgen om zich te hechten.

inloopdouches_3.jpg

3. Ruimtelijk gevoel

Een inloopdouche is daarnaast een echte eyecatcher in uw badkamer. Het design is erg stijlvol en geeft de ruimte een luxe uitstraling. Daarnaast lijkt uw badkamer optisch groter als u een inloopdouche heeft. Dit komt door het vele glas én het idee dat de badkamer gewoon doorloopt in de douche. Er staat geen afgesloten cabine in de ruimte.

4. Eindeloos variŽren met afmetingen

Tot slot is een inloopdouche in ontzettend veel maten verkrijgbaar. Wat voor vorm of formaat badkamer u ook heeft, er is altijd een inloopdouche te vinden die perfect in de ruimte past. Omdat er zoveel variatie in afmetingen is, zijn ook de opties voor een compacte badkamer eindeloos. Stel zelf uw ideale inloopdouche samen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!