Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Douchekraan kopen: hier zijn de belangrijkste tips

Vrijdag 20 mei 2016
Douchekraan-kopen-hier-zijn-de-belangrijkste-tips-l.jpg

Douchekranen kunt u in diverse stijlen kopen. Ze onderscheiden zich door het gebruik van het materiaal, door hun vormgeving, door bepaalde toepassingen en natuurlijk door de prijs. Welke stijl of design douchekraan iemand kiest hangt puur af van zijn persoonlijke smaak en wensen. Bij het kiezen van een douchekraan zijn er verschillende punten om op te letten. Het design en de uitstraling van een douchekraan zijn voor de hand liggend. In een klassiek ingerichte badkamer of keuken, met meubelen in een landelijke stijl, combineert een strakke, vierkante kraan niet mooi. Maar omdat er verschillende douchekranen zijn, is het altijd mogelijk om de douchekraan te kopen die u echt aanspreekt en helemaal naar uw zin is.

Thermostatische douchekraan

Bij een douchekraan kunt u kiezen voor een thermostatische kraan of een gewone mengkraan. De thermostatische kraan kenmerkt zich doordat u een temperatuur in kunt stellen. U zet de knop op de gewenste stand en de kraan brengt het water automatisch naar de gevraagde temperatuur. De thermostaat is bovendien begrenst, u kunt nooit opeens onder een te hete douche staan. Met een mengkraan moet u zelf de warme en de koude kraan bedienen. Dat kan prettig zijn als u niet altijd onder even warm water doucht. Bovendien reageert een mengkraan heel snel, met een minieme beweging naar links of rechts past u de temperatuur aan naar uw eigen wens.

Inbouw/opbouw douchekranen

Denk ook aan het technische aspect als u een douchekraan gaat kopen. Douchekranen zijn er in twee typen: inbouw of opbouw. Een inbouwkraan heeft inbouwdiepte in een muur nodig. Die diepte is afhankelijk van het inbouwdeel van de kraan. Op niet alle plekken is een inbouwkraan dus mogelijk, ga goed na of dat het geval is voordat u tot aanschaf overgaat. Een opbouwkraan kan altijd gemonteerd worden. Op de verpakking staat altijd aangegeven of iets een opbouw- of een inbouwkraan is. Inbouw wordt over het algemeen eerder als luxe ervaren.

Douchekranen in de showroom

Het is mooi als u de verschillende kranen in uw huis op elkaar afstemt qua uitstraling. De douchekraan ziet er dan hetzelfde uit als de badkraan, de wastafelkranen, misschien de bidetkraan, en zelfs de keukenkraan. Koop kranen uit één serie en trek die stijl door in uw hele huis. Er is nogal wat te kiezen en te beslissen als u een douchekraan gaat kopen. Een van de belangrijkste aankooptips is dan ook: bekijk de kranen in de showroom. U krijgt in de supergrote showroom van Maxaro een compleet overzicht van de mogelijkheden. De merken en series staan overzichtelijk opgesteld en dat maakt vergelijken en kiezen heel wat gemakkelijker.