tegel-trends-metallic-tegels.jpg

6x de mooiste tegeltrends

Tegels vormen de basis van een ruimte en hebben een grote invloed op de sfeer. Unieke legverbanden maken hun intrede, waaronder het visgraatpatroon. Ook tegels met een speciale hexagonvorm zijn tegenwoordig erg geliefd. Bent u op zoek naar leuke ideeën die u helpen bij het maken van de juiste keuze? In dit blogartikel nemen we u mee op inspiratiereis naar de mooiste tegeltrends van het moment. 

1. Luxueus marmer 

De trendy marmerlook is momenteel één van de populairste trends in de tegelwereld. Deze tegels hebben een luxueuze en chique uitstraling. Daarnaast zijn ze niet te onderscheiden van echt marmer door de natuurgetrouwe print van de aders. De variatie tussen licht en donker zorgt voor een uniek uiterlijk. Bovendien is deze tegel niet gevoelig voor zuren, krassen en vlekken.

2. Tegels met warme houtlook 

Houtlook tegels hebben de uitstraling van parket, maar bieden alle voordelen van keramische tegels. Hiermee combineert u het beste van twee werelden: het natuurlijke, warme uiterlijk van hout en het gemak van tegels. Het natuurgetrouwe karakter van deze tegels maakt dat ze nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. De kleur van houtlook tegels varieert van lichtbruin tot allerlei prachtige grijstinten. 

3. Speelse hexagontegels 

Hexagontegels hebben een bijzondere zeshoekige vorm. Deze tegel wordt ook wel honingraattegel genoemd en geeft de ruimte een levendig en speels effect. Tegenwoordig vindt u hexagontegels in allerlei maten en kleuren. De unieke vormgeving wordt gebruikt als decoratieve afwisseling op de wand en vloer in de badkamer of toiletruimte. Denk hierbij aan een origineel wandaccent waarbij de zeshoekige tegel gebruikt wordt om contrast te creëren. 

4. Charmant visgraatpatroon 

Visgraatmotief heeft een bepaalde charme en is tijdloos. Dit sfeervolle legpatroon is bijzonder populair en bovendien toe te passen in iedere interieurstijl. De prachtige tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, van grijs tot donkerbruin. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van stijlvolle visgraatmotief tegels tegen de muur. Frisse accentkleuren zoals mintgroen of blauw zijn hierbij leuke nieuwkomers. 

5. Industriële metallook 

De metallic look tegel is perfect wanneer u houdt van een industriële en robuuste stijl. Deze bijzondere blikvanger straalt kracht, karakter en uniekheid uit. Kies tussen kleuren zoals zwart of bruin en geef de ruimte een stoere uitstraling. Verder zijn metallook plavuizen en wandtegels bijzonder makkelijk in onderhoud.

6. Hippe metrotegels 

De metrotegel kent zijn oorsprong in de metrostations van Londen en Parijs. Deze bijzondere tegel heeft een glansrijk uiterlijk en een uniek 3D-effect. Ideaal voor het gebruik in de badkamer of keuken. Bovendien zijn de tegels erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Laat uw badkamer tot leven komen door een witte metrotegel te combineren met donkergrijze voegen. Of breng een stijlvol accent aan in de ruimte met een zwarte metrotegel.

Kies uw droomtegels bij Maxaro 

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Bij Maxaro vindt u een uitgebreid aanbod in allerlei vormen, afmetingen en designs. Kom langs in één van onze showrooms of bekijk het volledige assortiment tegels online. Met een productvoorraad van 98% heeft u de gekozen producten voor u het weet in huis.