Alles wat u moet weten over een whirlpool

Vrijdag 15 maart 2019

Met een whirlpool, ook bubbelbad genoemd, geniet u van een heerlijk bad, mét ontspannende massagestralen voor een echt wellnessgevoel. Laat uw vermoeide spieren tot rust komen en uw bloedcirculatie verbeteren door water- en luchtmassage. Heeft u nog twijfel over de aanschaf van een whirlpool, of wilt u graag meer weten over dit soort baden? Lees dan deze blog!

Wat is het verschil tussen een whirlpool en een jacuzzi?

Voor we u alles gaan vertellen over whirlpools, willen we eerst uitleggen wat het verschil is tussen een whirlpool en een jacuzzi. De termen worden namelijk vaak door elkaar heen gebruikt, maar er zijn grote verschillen tussen de twee typen baden. Het eerste verschil merkt u al direct bij de aanschaf. U heeft bij Maxaro al een nieuwe whirlpool vanaf €900. De instapprijs van een jacuzzi is al snel een paar duizend euro. Een ander belangrijk onderscheid is de plaatsing van het bad. Whirlpools zijn uitsluitend bedoeld om in huis te gebruiken, bijvoorbeeld in de bad- of slaapkamer. Een jacuzzi kan zowel binnen als buiten neergezet worden. 

whirlpools_11.jpg

Als u genoten heeft van een heerlijke massage in uw whirlpool, laat u het bad leeglopen. Het is niet de bedoeling dat u water in het bad laat staan als u het niet gebruikt. Een jacuzzi wordt juist één keer gevuld en heeft 48 uur nodig om op temperatuur te komen. Om de waterkwaliteit goed te houden, wordt er gebruikgemaakt van chloor en zuren. Omdat een jacuzzi eigenlijk altijd in werking is – het water wordt altijd op temperatuur gehouden – verbruikt u veel stroom. Ook is het risico op defecten een stuk groter dan bij een whirlpool, die u maar enkele uren per dag gebruikt.

Verschillende soorten whirlpools

Ook als u al heeft besloten om een whirlpool aan te schaffen, zijn er nog genoeg andere keuzes om te maken. Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van bubbelbaden?

Whirlpools in verschillende vormen en maten

Een whirlpool lijkt misschien een luxe, die alleen past in een grote badkamer. Dat is echter niet zo. Als u slim gebruikmaakt van de ruimte in een kleinere badkamer, past ook daar makkelijk een whirlpool in. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige, eenpersoons whirlpool. Als deze nog te groot is voor uw badkamer, past een ruimtebesparend kwartrond exemplaar waarschijnlijk wel.  

Een grote badkamer biedt meer opties. Zo kunt u ervoor kiezen om een tweepersoons whirlpool aan te schaffen waar u samen heerlijk van kunt genieten. In ons assortiment vindt u zelfs bubbelbaden waarin u met twee personen naast elkaar plaatsneemt. Ook tweepersoons bubbelbaden zijn in diverse vormen verkrijgbaar, zodat u altijd een bad vindt dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeur én badkamer.

Water- of luchtmassage?

Al onze whirlpools zijn uitgerust met waterstraalmassage, ook wel hydromassage genoemd. De waterstralen spuiten uit jets die zich op de boden en aan de zijkanten van het bad bevinden. De bodemjets in onze whirlpools zijn allemaal gemaakt van staal. Kunststof jets vertonen vaak na 1 à 2 jaar al scheurtjes; staal is duurzamer en slijtvaster. In een whirlpool wordt u gemasseerd door vier typen jets. Het is afhankelijk van de whirlpool hoeveel jets u heeft. 

  • Acupunctuurjets: Deze jets bevinden zich in elke whirlpool met waterstraalmassage op de bodem, en soms ook in de rug. Ze zorgen voor krachtige dunne stralen, die de benen (en eventueel de rug) masseren. 

  • Vaste zij-jets: Dit type jet heeft geen vaste plaats, maar kan zich aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het bad bevinden. Met behulp van de knoppen op de badrand voegt u lucht aan de waterstraal toe. Dit maakt de straal niet harder of zachter, maar geeft een andere wellness-sensatie.  

  • Grote zij-jets: Deze jets kunnen aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het bad bevinden. De jets zijn individueel handmatig aan of uit te draaien. Ook stelt u ze zelf in een bepaalde richting in. Zo bepaalt u zelf waar u gemasseerd wordt. 

  • Roterende jets: Deze roteren automatisch rond door de kracht van het water. Ze houden uw hals en schouders warm als u geniet van een heerlijke massage.
whirlpools_13_(1).jpg
whirlpools_13_(2).jpg

In sommige whirlpools wordt u niet alleen door water, maar ook door lucht gemasseerd. De acupunctuurjets van de whirlpools met waterstraalmassage zijn vervangen door speciale luchtjets. Lucht is minder krachtig dan water. Hierdoor gaan uw poriën verder openstaan en worden afvalstoffen in het lichaam sneller afgebroken.  

Luchtjets op de bodem zijn aan de bovenzijde dicht. De lucht komt langs onder uit de jet en wordt naar de zijkanten gedrukt. De jet voelt daardoor wat minder krachtig aan. Het voordeel van deze jet is dat de lucht minder koud aanvoelt, omdat deze wordt verspreid over een groter oppervlak. Houd er wel rekening mee dat luchtjets meer geluid geven dan watermassagejets. De luchtmassage van deze baden kan niet worden opgewarmd. 

De eenvoudige bediening van een whirlpool

Er zijn twee mogelijke manieren om uw whirlpool te bedienen. De budgetvriendelijke whirlpools worden bediend met pneumatische knoppen. Dit zijn aan-uitschakelaars die geïntegreerd zijn in de badrand. Met deze knop bedient u de schakelaar door middel van luchtdruk. Het grote voordeel van deze knoppen is dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn.  

De luxere whirlpools zijn te besturen met het elektronische bedieningspaneel. Hiermee regelt u niet alleen de water- en luchtstraalmassage, maar ook de vele extra’s die het bad u te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een waterniveausensor, zodat uw bad niet overloopt als u het automatisch laat vullen. Luister naar uw favoriete radiozender tijdens het baden, of sluit uw telefoon via bluetooth aan en geniet van uw eigen afspeellijst. Het bad houdt de temperatuur voor u constant, zodat het water niet afkoelt. Alle baden met een elektronisch bedieningspaneel hebben een onderwaterverlichting die geïntegreerd is in de badwandKies voor rustgevend groen of juist stimulerend rood, net wat past bij uw stemming. 

whirlpools_3.jpg
whirlpools_8.jpg

Onderhoud

Wij adviseren om bij onze whirlpools een speciaal sifon te gebruiken. Deze sifon is voorzien van een membraan, dat ervoor zorgt dat er geen lucht uit de riolering in het bad komt. U heeft dus geen last van nare geuren in uw badkamer. Verder beschikken alle whirlpools over een afneembaar voorfront en één of meerdere zijpanelen, afhankelijk van het model. U hoeft dus zelf geen onderhoudsluik meer te maken, en u kunt altijd bij de leidingen. Het bad zelf is eenvoudig schoon te houden, bijvoorbeeld met Maxaro sanitairreiniger en Maxaro leidingreiniger.

CreŽer uw eigen wellness

Zoals u in deze blog heeft gelezen, is een whirlpool een echte wellnessbeleving in uw badkamer. Of u nu een grote of kleine badkamer heeft, een bubbelbad past altijd. Door de handige bediening en de luxe functies komt u helemaal tot rust, en dat gewoon in uw eigen badkamer. Met een whirlpool gunt u uzelf een heerlijk ontspanningsmoment.