Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Home > Douches > Douchedorpels

Douche dorpels

Douchedorpels winnen de laatste tijd veel aan populariteit, onder andere vanwege het ruimtelijke effect dat ze weten te creëren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun douchebak of volledige douchecabine te vervangen voor een van de douche dorpels, aangezien het ook op die manier mogelijk is om het water te keren.

Uiteraard kunt u kiezen voor een recht of een gebogen exemplaar en zijn de douchedorpels beschikbaar in een aantal verschillende formaten. Zorg ervoor dat de dorpels aansluiten bij de breedte van uw douchewand. Op die manier zal het water netjes aflopen en is het mogelijk dit af te voeren.

 

Zoeken
Meer info over Maxaro SCT - R010
Maxaro Douchedorpel

Mineraalmarmer met gelcoating, inkortbaar, voor douchecabine kwartrond

Art.nr.:SCT - R010

Afm.:100 x 100 x 4 cm

€ 185,-
€ 159,- Uw voordeel € 26,-

Op voorraad, dinsdag in huis

 

Bekijk product Bewaar

Meer info over Maxaro SCT - L008*012 (L)
Maxaro Douchedorpel

Mineraalmarmer met gelcoating, inkortbaar, voor douchecabine rechthoekig

Art.nr.:SCT - L008*012 (L)

Afm.:80 x 120 x 4 cm

Prijs op aanvraag

 

Bekijk product Bewaar

Zoeken

Douche dorpel of douchebak

Wanneer u kijkt naar de douche dorpels is het verstandig om na te denken over de keuze tussen een douchebak of een douche dorpel. Indien u voor deze laatste categorie kiest kunt u gewoon plaatsnemen op uw eigen vloer, maar is het daarom wel van belang dat deze zo is aangelegd dat het water weg zal lopen. Dat betekent dat het putje net wat lager dient te liggen dan de rest, zodat het water niet in uw douche blijft staan. Indien de vloer gewoon recht is aangelegd (waterpas), is het in veel gevallen verstandig om gebruik te maken van een van de douchebakken die we voor u beschikbaar hebben.


Douchedorpel en douchedeur

Met een douche dorpel zorgt u ervoor dat het water op de vloer niet de mogelijkheid heeft om uw badkamer in te stromen. Het is daarom verstandig om een douchedorpel aan te brengen wanneer u alleen gebruik maakt van een douchedeur of douchewanden, los van een volledige douchecabine zoals u die zou kunnen laten plaatsen. De wanden en deuren zorgen voor een heel ruimtelijk effect, zeker in combinatie met dorpels. Door de beide elementen te combineren zorgt u ervoor dat u de douche op een heel natuurlijke manier samen kunt stellen en u daar optimaal plezier van zal hebben.


Rechte of gebogen douche dorpel

Uiteraard kunt u kiezen voor de douche dorpels die het best aansluiten bij uw wensen. Indien u gebruik maakt van een vierkante of een rechthoekige douche is het verstandig om voor de rechte dorpels te kiezen. Op die manier sluiten ze optimaal aan bij de vorm van uw douche zelf. Het is aan de andere kant ook mogelijk om voor de gebogen douche dorpels te kiezen, bijvoorbeeld wanneer u ook de douche wat meer speels heeft vormgegeven. Wat dat betreft kunt u in iedere situatie kiezen voor de douche dorpels, om ervoor te zorgen dat het water netjes gekeerd wordt.


Waterkering op de grond

De douche dorpels zorgen voor een waterkering op de grond, zodat niet uw volledige badkamer onder water komt te staan op het moment dat u gebruik wenst te maken van de douche. In plaats daarvan kunt u als het ware een gebied aangeven, waar het water binnen dient te blijven. De douchedeur en douchewanden zorgen ervoor dat het opspattende water wordt tegengehouden en de dorpels doen hun werk op de grond. Op die manier houdt u al het water netjes binnen de douche, zodat u er daar optimaal van kunt genieten.


Ruimtelijk effect van douche dorpels

De douche dorpels zorgen voor een heel ruimtelijk effect, aangezien het niet nodig is om een aparte douchebak te plaatsen. In plaats daarvan is het voldoende om een aantal douchewanden te plaatsen, in combinatie met een eventuele douchedeur. Indien u kiest voor glas dat volledig doorzichtig is kunt u bovendien gewoon door de wanden en de deur heenkijken. Hierdoor ontstaat er een nog groter ruimtelijk effect en heeft u alle ruimte om u in de rest van de badkamer te bewegen. Ook wanneer u gebruik maakt van de douche zelf zal u de ruimte optimaal ervaren, waardoor u nooit het gevoel krijgt ‘opgesloten’ te zitten, zoals dat bij een douchecabine soms het geval is.


Douche dorpels in onze showroom

Uiteraard nodigen we u graag uit om de douche dorpels een keer bij ons in de showroom te komen bekijken, bijvoorbeeld wanneer u het lastig vindt om online een keuze te maken. Wij hebben een uitgebreid assortiment beschikbaar en vertellen u graag meer over de verschillende dorpels waar u uit kunt kiezen. Daarnaast kunnen we u natuurlijk laten zien hoe het water netjes wordt tegengehouden. U komt alles te weten over de douche dorpels, zodat u vervolgens een keuze kunt maken voor het product dat het best aansluit bij uw persoonlijke wensen op dit gebied.