Een douchebak voor uw douchecabine?

Maxaro heeft voor een groot deel van haar douchecabines, inloopdouches, douchewanden en douchedeuren een douchebak beschikbaar. Er valt dus volop te combineren. Kiest u ervoor om een douchecabine op een douchebak te plaatsen, dan bent u zeker van een mooie waterdichte ruimte om in te douchen. Douchebakken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het kleinste exemplaar van Maxaro meet 70 x 70 centimeter, de grootste variant is 180 x 90 centimeter. Van een compacte één- tot een ruime tweepersoons douche dus. Of nog meer personen als ze tenminste klein zijn; in zo’n grote douche kunnen wel vier kinderen samen douchen.

met-of-zonder-douchebak2_L.jpg

Oersterk materiaal

Al onze douchebakken zijn sterk en licht, en makkelijk te installeren. Acryl is momenteel het meest gangbare materiaal, en meestal wordt het versterkt met glasvezel. Kunststof is makkelijk te gieten en dus te voorzien van een ‘ribbelwerkje’ waardoor het risico op uitglijden enorm wordt verminderd. Naast acryl verstevigd met glasvezel wordt ook vaak de hoogwaardige kunststof  SMC gebruikt. Een douchebak kan vierkant zijn, maar dat hoeft niet. Wij hebben ook mooie rechthoekige, kwartronde en zelfs vijfhoekige douchebakken in ons assortiment. De douchecabines zijn in dezelfde vormen verkrijgbaar, zodat ze naadloos op elkaar passen.

Hoog of laag

Ook kunt u ervoor kiezen om een lage of hoge douchebak te kiezen. Een lage douchebak is ideaal wanneer u maar een kleine instap wenst in uw douchecabine, maar de douchecabine liever niet op de tegelvloer plaatst. Een hoge douchebak daarentegen heeft een wat hogere instap, maar is wel makkelijk te monteren, omdat u de sifon boven de vloer kan plaatsen en dus geen ruimte in de vloer hoeft te hakken. Een hoge douchebak kan worden voorzien van een voetensteun of van een zitje waarop u uw kind kunt laten zitten als u hem/haar even afspoelt. Een hoge douchebak wordt geleverd met een potenset. Door die onder de douchebak te monteren wordt voorkomen dat de bak door gaat hangen. Ook wordt bij een hoge douchebak  een afdekplint meegeleverd zodat de potenset onder de douchebak netjes weggewerkt zijn.

met-of-zonder-douchebak1_L.jpg

Inloopdouche

Een inloopdouche is tegenwoordig helemaal in, en terecht. Het geeft een ruimtelijk effect, en de hinderlijke opstap is weg. Bij een inloopdouche zijn er twee mogelijkheden qua vloer. U kunt kiezen voor een extreem lage douchebak. Die wordt zodanig geïnstalleerd dat het oppervlak waarop u staat op dezelfde hoogte komt als de tegels van de badkamer. Mocht u de douche liever rechtstreeks op de tegelvloer monteren, laat u dan adviseren over ons