Keukenbladen

De keuze van het keukenblad is minstens net zo belangrijk als de keuze van uw keukenkasten. Dit is namelijk het onderdeel van de keuken dat het meest te verduren krijgt. Elke dag worden hier groentes gesneden, boterhammen aan gesmeerd en soms zelfs gegeten. En niet onbelangrijk; u zet er uw warme pannen op. Het is dus belangrijk een keukenblad te kiezen dat past bij uw situatie en voldoet aan uw wensen. Keukenbladen zijn er in verschillende materialen, elk met hun eigen kenmerken. Natuurlijk draagt het keukenblad ook bij aan de uitstraling van de hele keuken. Een dik granieten of houtlook blad oogt robuust en stoer, terwijl een dun aanrechtblad van keramiek of composiet strak en modern is.

Geen losse verkoop - Onze keukenbladen verkopen wij uitsluitend in combinatie met een complete keuken. 

Kunststof keukenbladen

Onze kunststof keukenbladen zijn voorzien van een High Pressure Laminate (HPL) toplaag. HPL is een zeer harde kunststof die bestaat uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier. Een kunststof keukenblad heeft oneindig veel mogelijkheden wat betreft kleur en design, zoals hout- of betonlook. Het gebruik van onderzetters wordt aangeraden, omdat kunststof gevoelig is voor de hitte van pannen. Met een kunststof keukenblad bent u verzekerd van een duurzaam werkblad voor een betaalbare prijs.

kunststof.jpg

In het kort


+          voordelig
+          verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en designs
+          onderhoudsvriendelijk
+          zeer sterk
+          groot formaat mogelijk  

-           gevoelig voor hitte

Sima core keukenbladen

De mogelijkheden van Sima Core zijn eindeloos, zowel qua kleur als qua structuur. Sima Core is een kunststof dat wordt gemaakt door meerdere lagen kraftpapier dat doordrenkt is met fenolhars onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Hierop wordt een decorpapier aangebracht dat het keukenblad de gewenste uitstraling geeft. Denk bijvoorbeeld aan een beton- , steen- of houtlook. Door de hoge druk is Sima Core een stevig en compact materiaal en vergeleken met andere kunststof bladen is Sima Core meer kras- en slijtvast. Kenmerkend voor Sima Core keukenbladen is dat de kern in de meeste gevallen zwart is. Door het gesloten oppervlak is een Sima Core werkblad tevens waterdicht.

simacore.jpg

In het kort

 

+          verkrijgbaar in unieke kleuren en structuren
+          watervast dankzij het gesloten oppervlak
+          goede prijs-kwaliteit verhouding
+          onderhoudsvriendelijk
+          stootvast

-           diepe krassen, deuken en brandplekken zijn heel moeilijk te herstellen

Composiet keukenbladen

Composiet is hét alternatief voor natuursteen. Composiet bestaat uit gerecycled graniet, kwarts, hars en pigment, samengeperst tot één geheel. Het is oersterk, stoot- en slijtvast, bestand tegen krassen en in bijna elke gewenste kleur beschikbaar. Omdat composiet niet gedolven hoeft te worden, is het gemakkelijk op maat te maken. Net als bij alle stenen keukenbladen, kan bij grote temperatuurverschillen thermoshock optreden, waardoor het materiaal kan scheuren of barsten. Door de vele mogelijkheden is er voor vrijwel elke keuken een passend composieten aanrechtblad. Wel adviseren wij u om – net als bij granieten keukenbladen – eenmaal per jaar het blad te impregneren ter bescherming van vlekken.

0_composiet.jpg

In het kort

 

+          uitstraling van natuursteen
+          krasbestendig
+          stoot- en slijtvast
+          onderhoudsvriendelijk

-           licht poreus

Granieten keukenbladen

Een granieten keukenblad bestaat uit 100% natuursteen dat ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Dit materiaal geeft uw keuken een luxe uitstraling. Een granieten keukenblad is altijd uniek, dus geen twee bladen zijn hetzelfde. Doordat graniet soms wel duizenden jaren heeft kunnen stollen, is het oersterk. Een keukenblad van graniet is daarom slijt- en krasvast. Van alle natuurstenen keukenbladen is graniet het minst poreus, maar vraagt toch enig onderhoud. Impregneer het blad daarom één keer per jaar om het te beschermen tegen vlekken. Met het juiste onderhoud gaat een granieten keukenblad jaren mee.

0_graniet.jpg

In het kort

 

+          luxe uitstraling
+          hitte- en krasbestendig
+          stoot- en slijtvast
+          ieder blad is uniek

-           licht poreus
-           zwaar

Keramiek keukenbladen

Keramiek is in Nederland één van de nieuwste materiaalsoorten voor keukenbladen. Keramiek wordt gebakken en is daardoor ontzettend hard. Het is zelfs harder dan graniet. Door de hardheid is keramiek echter ook breekbaar. Wanneer er iets zwaars op het blad valt, zou het blad kunnen beschadigen. Keramiek is verkrijgbaar in diverse kleuren en 100% kleurvast. Daarnaast is keramiek krasbestendig, watervast en vlekbestendig. Keramiek is tevens het enige materiaal waarop u zonder problemen hete pannen en ovenschalen kunt zetten.

keramiek.jpg

In het kort


+          hittebestendig
+          onderhoudsvriendelijk
+          100% kleurvast
+          moderne uitstraling

-           breekbaar 

Massief houten barblad

Hout is een echte sfeermaker in de keuken en zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Net zoals elke boom uniek is, is elk houten barblad dat ook. Het komt niet alleen perfect tot zijn recht in een landelijke of tijdloze keuken, maar ook in een moderne keuken. Hout is een zeer duurzaam, maar onderhoudsintensief materiaal dat regelmatig geïmpregneerd moet worden. Een houten blad is gevoelig voor vocht en warmte, en kan dus uitzetten en krimpen. Ook is hout niet hitte- en krasbestendig.

houten-barblad_(3).jpg

In het kort

 

+          sfeervol
+          tijdloos
+          uniek
+          duurzaam 

-           gevoelig voor vocht 
-           gevoelig voor hitte
-           vraagt intensief onderhoud 

Geen losse verkoop - Onze keukenbladen verkopen wij uitsluitend in combinatie met een complete keuken.