0klikpvc.jpg

Welke verbindingen zijn er voor PVC vloeren? 

1. Klik (Click)

Dit lijkt op het kliksysteem van laminaat. PVC Klikvloeren zijn verkrijgbaar in diktes van 3 tot en met 7 mm. De ondergrond hoeft hierbij niet volledig 100% vlak te zijn. Afhankelijk van de dikte van de vloer en type ondervloer kunnen oneffenheden opgevangen worden.

  • Legtijd: Gemiddeld 8 m2 per uur
  • Voorbereiding: Bij klik hoeft er minder snel geëgaliseerd te worden aangezien de ondervloer kleine hoogteverschillen kan opvangen.
  • Ondervloer: Een ondervloer is benodigd.

2. Plak/verlijmd (Dry back)

Op dit moment is plak (dry back) de meest verkochte variant van PVC. Hierbij moet de ondergrond 100% vlak, schoon, vetvrij en blijvend droog zijn. Per situatie moet er gekeken worden of een vloer geëgaliseerd moet worden. Het maakt niet uit of het om een nieuwbouw huis of oud huis gaat. De vloer is ca 2 tot 3 mm dik een heeft een slijtlaag tussen de 0,2 en 0,55 mm.

  • Legtijd: gemiddeld 15 m2 per uur
  • Voorbereiding: egaliseren
  • Ondervloer: primer en lijm benodigd, of een ondervloer met plak laag.

3. Loose lay

Het PVC wordt los op een vlakke, niet indrukbare ondergrond gelegd, er wordt dus geen lijm gebruikt. Een plank is meestal 5 mm dik. Aangezien er geen lijm of een klikverbinding aan te pas komt waardoor de vloer wordt ‘afgesloten’, wordt Loose Lay niet in natte ruimtes geadviseerd. Mocht er vocht onder het PVC komen, kan dit namelijk gaan schimmelen. Het wordt voornamelijk gebruikt bij stands op een beurs zodat de vloer weer gemakkelijk te verwijderen is. Maxaro biedt geen Loose Lay vloeren aan.

4. Zelfklevend

Hierbij moet de ondergrond 100% vlak, schoon, vetvrij en blijvend droog zijn. Deze mag niet in natte ruimtes geplaatst worden. Het PVC is vochtbestendig maar mocht er water bij de lijm komen, wordt de lijm vloeibaar en gaat de PVC los zitten. De vloer is ca 2 tot 3 mm dik en heeft een minimale slijtlaag van 0.15mm tot 0.20 mm, waardoor het alleen geschikt is voor woninggebruik. Maxaro biedt geen zelfklevende vloeren aan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en tips