Geen condensvorming meer op uw spiegel

U kent het vast wel. U stapt ’s ochtends de douche uit en wilt zich scheren. Of uw make-up aanbrengen. Maar de spiegel is weer eens beslagen. Heel vervelend. Dat betekent met een doek over het glas vegen (alleen dat geluid al!), en daar komen vaak storende strepen van. Er zijn huismiddeltjes om condensvorming tegengaan, zoals de spiegel insmeren met scheerschuim of afwasmiddel. Er zijn bij drogisterijen zelfs ‘officiële’ anti-condens middelen te koop die u aanbrengt met een spray. Maar het effect van al die middelen is slechts tijdelijk. We hebben  Er is voor u een moderne en permanente oplossing voor het condens probleem op uw spiegel in de vorm van een verwarmingselement!

Spiegels_eenvoudig-schoon-geen-condens_L2.jpg

Eenvoudig

Er zijn badkamerspiegels met een ingebouwd verwarmingselement, maar daar zijn er niet zoveel van. Gebruikt u een los verwarmingselement, dan kiest u zelf met welke spiegel u dit wilt combineren. De meeste spiegelverwarmingen bestaan uit een zelfklevend verwarmingsfolie-element dat u aan de achterkant van de spiegel plakt. Heel eenvoudig dus! Een verwarmingselement is altijd dubbel geïsoleerd en is daardoor geschikt voor toepassing in badkamers en andere vochtige ruimtes. Spiegelverwarming kan zowel worden aangesloten op een 230VAC-aansluitdoos, maar ook aangeloten en en geschakeld via de lichtschakelaar is een mogelijkheid. Dan loopt het verwarmingselement mee met de verlichting. Als u het licht uitdoet en de badkamer verlaat, schakelt de spiegelverlichting ook vanzelf uit. U kunt op die manier nooit vergeten dat de spiegelverwarming nog aanstaat. Dat voorkomt onnodige verspilling van energie.

Aanbrengen

Het aanbrengen van het verwarmingselement is eenvoudig en doet u als volgt:

  • Leg de spiegel plat op de voorkant neer op een zachte en vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een badlaken.
  • Maak de naar boven liggende achterkant schoon met een zachte droge doek. Gebruik hierbij geen chemische schoonmaakmiddelen.
  • Bepaal waar op de achterkant u het element wilt plakken en zorg dat de spiegelverwarming het (aluminium) frame van de spiegel nergens raakt.
  • Verwijder de papieren beschermlaag van de spiegelverwarming.
  • Breng het element aan op de spiegel binnen het kader dat u heeft uitgemeten.
  • Wrijf het element van boven naar beneden zachtjes aan en let er op dat er geen luchtbellen tussen de spiegel en de spiegelverwarming komen te zitten. Wrijf net zolang totdat alle lucht weg is en het element strak en glad op de achterkant van de spiegel zit.
Spiegels_eenvoudig-schoon_L1.jpg

Voordelig en veilig

Een los verwarmingselement is geen grote aanschaf, maar wel eentje waar u veel gemak van heeft. Bij Maxaro is al een spiegelverwarming verkrijgbaar vanaf € 29,95. Het verwarmingselement is dubbel geïsoleerd en daardoor heel veilig in gebruik. Het vermogen realiseert een snelle opwarmtijd van hooguit een paar minuten. In die korte tijd wordt de spiegel verwarmd, waardoor zich geen condens meer op de spiegel kan verzamelen. Altijd een heldere blik dus!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en tips