LED-verlichting: zuiniger en helder

De badkamer is een ruimte die vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat wordt gebruikt. Er is dus verlichting nodig. Plafondspots of een of meerdere mooie wandarmaturen zijn voldoende voor de basisverlichting van de ruimte. Maar het is ook fijn om een goed verlichte spiegel tot uw beschikking te hebben. Er zijn verschillende soorten spiegelverlichting, zoals met opbouwmontage, wandmontage en opklem montage. Maxaro heeft losse spiegelverlichtingen in het assortiment die zijn uitgerust met halogeen- of energiezuinige LED-verlichting. Ook zijn er spiegels waarin licht is geïntegreerd, waarbij in de meeste gevallen van TL-licht gebruik wordt gemaakt.

Spiegels_verlichting_L1.jpg

Zuinig en duurzaam

LED-verlichting is de meest duurzame en zuinige lichtbron die er op dit moment voorhanden is. De kwaliteit van LED is in de afgelopen jaren sterk verbeterd en de mogelijkheden om het toe te passen, zijn enorm toegenomen. LED-verlichting is heel geschikt voor in badkamers en om spiegels mee te verlichten. Ze verbruiken zeer weinig energie, in vergelijking tot de ouderwetse gloeilamp is het echt maar een fractie. Bovendien gaan ze heel lang mee. Een LED-lamp heeft een levensduur van 10.000 tot 15.000 branduren.

Lichtkleur

Voor een helder en aangenaam licht is de juiste lichtkleur van belang. De lichtkleur of kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin. De LED-verlichting van Maxaro heeft een kleurtemperatuur van 4000K. In een woonkamer is licht met een waarde van 2700K tot 3000K prettig. Maar in de badkamer is het fijn om een wat hogere kleurtemperatuur te hebben. Een lichtkleur van 4000K is het best te vergelijken met het licht van een TL-buis. Als u nagaat dat een kaars een lichtkleur heeft van zo’n 2200K en de lucht op een mooie heldere dag een lichtkleur van 6000K bereikt dan zit 4000K daar precies tussenin.
Het aantal lampen dat nodig is voor de badkamer hangt af van de grootte van de ruimte en van de eventuele aan- of juist afwezigheid natuurlijk licht uit ramen. Meestal zijn twee LED-lampen van 4000K voldoende. Natuurlijk moet de LED-verlichting voor in de badkamer (spat)waterbestendig zijn. U kunt er zeker van zijn dat dit bij alle badkamer- en spiegelverlichting van Maxaro het geval is.

Spiegels_verlichting_L2.jpg

Losse spiegelverlichting

Losse spiegelverlichting is wel zo handig. Stel dat er iets met uw mooie, dure spiegel(kast) gebeurt. Dan hoeft u met een losse verlichting alleen de spiegel of spieglkast maar te vervangen. De spiegelverlichting bevestigt u gewoon op de nieuwe spiegel. Ook met het oog op een verhuizing is het een handige oplossing, want dan kunt u uw spirgelverlichting gewoon meenemen. Voor elk type spiegel is bijpassende losse spiegelverlichting beschikbaar. Kijk maar eens op onze website of kom naar de showroom. U vindt er zeker wat u zoekt! Voor vragen kunt u terecht bij onze verkopers, zij helpen u graag.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en tips