De heilzame werking van massagejets

Massage is eigenlijk niets meer dan beweging onder een bepaalde druk. Deze bewegingen worden in de whirlpool nagebootst met behulp van verschillende jets. Dit zijn speciale openingen in het bad waaruit water- of luchtstralen en bubbels komen. Daarnaast zijn bepaalde type jets verstelbaar in sterkte en richting, zodat u kunt kiezen van een kabbelende stroom tot een krachtige massage.

Het warme water in een whirlpool verruimd de bloedvaten. De bloedsomloop circuleert sneller waardoor het bloed tot in de uiterste bloedvaten in het lichaam komt. Op deze manier neemt de druk op het hart af en kunt u volledig ontspannen. Daarnaast stimuleert het warme water de spieren en door de opwaartse druk van het water haalt het de spanning en pijn weg van vermoeide delen van het lichaam. Hierdoor herstelt u sneller van spierpijn, maar ook hoofdpijn kan hierdoor verdwijnen. Een intense hydromassage kan reumatische pijn en bepaalde symptomen van suikerziekte verminderen. Het aantal massage jets verschilt per model whirlpool bad.

whirlpool-massagejets.jpg

Twee soorten jets

Bubbelbaden beschikken vaak over water- of luchtmassage. Luxere whirlpools combineren deze twee jets vaak. Dit zorgt dan ook voor de ultieme ontspannende ervaring. De één is niet beter dan de ander, maar zorgt wel voor een hele andere ervaring. Wij leggen u uit waar het verschil in zit…

Watermassage: bloedsomloop en stofwisseling

De meeste bubbelbaden beschikken over watermassage. Deze vorm van massage wordt ook wel hydromassage genoemd. Dit betekent dat er water uit de leidingen het bubbelbad in gepompt wordt. In de massagejets wordt dit water ook telkens weer opgewarmd, waardoor het water een constante temperatuur heeft. De warme waterstralen die uit de jets komen zijn erg krachtig. Dit is niet alleen aangenaam, maar zorgt er ook voor dat de bloedsomloop en de stofwisseling gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat u het minder vaak koud heeft, meer energie heeft en een gezondere kleur in uw gezicht. Een waterpomp heeft nog een ander voordeel. Deze is namelijk haast muisstil en hoort u amper wanneer u het bad gebruikt.

Hydrojets zitten op verschillende plekken in de jacuzzi. Elke jet stimuleert een ander deel van het lichaam. Wij lichten de verschillende soorten voor u toe:

  • Bodemjets
    De bodemjets bevinden zich – zoals de naam al zegt – op de bodem van de whirlpool. Deze zorgen voor dunne, krachtige stralen die vooral de benen masseren.

  • Grote rugjets
    De grote rugjets zijn te vinden in de zijkanten van het bubbelbad. Uit deze jets komen grote, krachtige stralen. Liever wat minder krachtig? Dat kan! Bij veel van deze massagejets is de sterkte of de richting handmatig aan te passen. Zo weet u zeker dat de massage past bij uw wensen en lichaam.

  • Roterende schouderjets
    Op schouderhoogte bevindt zich vaak weer een ander soort waterjet: de rugjet. Deze jet is misschien wel de meest ontspannende. Hoe dat komt? Doordat de waterstraal ook nog eens roteert. De schouders en nek krijgen zo een geweldige massage.

whirlpool-massagejets-2.jpg

Luchtmassage: afbreuk van afvalstoffen

Luxere bubbelbaden beschikken vaak ook over luchtmassage. Deze luchtjets zorgen voor de bekende luchtbellen en zijn ook extra ontspannend. Luchtmassage is namelijk minder krachtig dan watermassage, en zorgt daardoor voor een zachtere, tintelende massagestraal. Door de warme, zachte straal gaan uw poriën verder openstaan. Deze massage zorgt er vervolgens voor dat afvalstoffen in uw lichaam sneller worden afgebroken. Ideaal als u een tijde ongezond heeft geleefd!

Op een ontspannen manier gezonder worden, uniek! Kom gauw proefliggen in uw droombad. In Roosendaal vindt u onze enorme showroom – de grootste van de Benelux-waar u meer dan genoeg inspiratie opdoet. Geniet u binnenkort ook van een heerlijke, geneeskrachtige massage?