Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Meest voorkomende maten bij douchecabines

Meest voorkomende maten bij douchecabines

Douchecabines zijn niet uit de Nederlandse badkamers weg te denken. Ze zijn in er diverse vormen, maar zeker ook in diverse maten. Bij Maxaro heeft de kleinste maat douchecabine een afmeting van 60x60 centimeter. Dat lijkt misschien niet groot, maar het zal u verbazen hoeveel ruimte u daar toch in heeft.

Bekijk alle 60x60 douchecabines

De twee grootste douchecabines die Maxaro in haar assortiment heeft, meten maar liefst 160x120 en 180x100 centimeter. Dat is echt groot! Ruimte genoeg om samen met uw partner te douchen, of om uw kinderen tegelijk af te spoelen.

70x70 en 80 x80 komt vaak voor in de badkamer

Heeft u een kleine badkamer, dan kunt u niet anders dan kiezen voor een kleine douchecabine. U kunt gaan voor 60x60, maar gangbaarder zijn de standaard maten 70x70, 80x80, 90x90 of 100x100 centimeter. Het voordeel van een standaard maat is dat er veel keuze is in de uitvoeringen. Bij 70x70 en 80x80 is dat ook het geval. . Ze zijn verkrijgbaar met schuifdeuren, pendel- of draaideuren, met diverse stijlen beslag, met glas dat al of niet is behandeld met Nano-Tech.

Bekijk alle 70x70 douchecabines - Bekijk alle 80x80 douchecabines

Rechthoekige douchecabines 100x80, een goede keuze

Ook in de rechthoekige douchecabines zijn er standaard maten. In de maten 100x70 en 100x80 is bijvoorbeeld veel aanbod. De breedtemaat van 110 wordt vaak gecombineerd met een diepte van 80, 90 of 100. De hoogtemaat van alle douchecabines is ook standaard, namelijk 200 cm. Er zijn uitzonderingen, want de laagste uitvoering is 1.85 hoog en de hoogste meet 2.19 cm. Ook dat kan een criterium zijn bij de aanschaf.

Bekijk alle kwartronde douchecabines - Bekijk alle vierkante douchecabines

Heel veel mogelijk

Over het algemeen kunnen we stellen dat er eigenlijk heel veel mogelijk is. Bepaal uw keuze enerzijds op basis van de beschikbare ruimte in uw badkamer en anderzijds op uw douchewensen. Om dat eerste criterium kunt u niet heen. Een douchecabine past ergens, of hij past niet. Maar … hoe bepaalt u dat nou? Neem de maten van uw badkamer en bekijk goed waar de aansluitingen zitten. Dat geeft al een duidelijk beeld; meestal heeft de aannemer bepaald waar de douchecabine geplaatst ‘moet’ worden. Bovendien is er een beperkte ruimte voor gepland. Toch is er vaak de mogelijkheid om daarvan af te wijken. Op die manier kunt u soms een grotere maat douchecabine kwijt. Fijn als u graag samen doucht, of als u in uw eentje graag flink de ruimte heeft.

Deskundige hulp

Mocht u er zelf niet uitkomen, laat dan een deskundige met u meekijken. Kom naar de showroom en neem de maten van uw badkamer mee. De productexperts van Maxaro helpen u graag.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.