Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Maxaro.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Zoeken
Verlanglijstje Klantenservice 0165 - 308 453

Vandaag open vanaf 9.00 uur

Home > Advies & Douchecabines > Voorkom kalkaanslag in de douchecabine!

Hoe voorkomt u kalkaanslag in de douchecabine? 

De wanden van uw douchecabine zijn bij levering mooi helder. Het is natuurlijk de bedoeling dat dat zo blijft! Douchecabines, douchewanden, douchedeuren, badwanden, en noem maar op: allemaal hebben ze een coating die ze beschermt tegen vuil. Kalkaanslag is berucht in de badkamer, en iets wat langzaam opbouwt. Op het eerste oog zie je soms nog niets, maar in de loop van de tijd vormt zich tot echt een dof laagje dat lastig te verwijderen is. De Nano-Tech behandeling is een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van kalkaanslag.  Maar daarnaast is het ook nodig dat u zelf de douchecabine goed onderhoudt. Onze douchecabines met Nano-Tech en zonder kunt u hier bekijken.

Afspoelen en droog wrijven

Kalkaanslag ontstaat doordat waterdruppels verdampen of aan de lucht drogen. Op de plekjes waar dat gebeurt, zal zich een minuscuul beetje kalk afzetten. Op den duur geven al die plekken samen een doffe laag: kalkaanslag. Het beste onderhoud van uw douchecabine is om na elke douchebeurt het glas en de profielen af te spoelen met koud water. Haal daarna een douchewisser over de wanden om ze droog te maken. De profielen neemt u af met een zachte droge doek. Door dit na afloop van het douchen steeds te doen, voorkomt u dat uw douche echt vies wordt en dat kalk een kans krijgt. In het begin is het even wennen, maar u zult zien dat het langzamerhand een gewoonte wordt.

Bescherm uw douchecabine

Nog een tip om kalkaanslag in uw douchecabine te voorkomen is het gebruik van Clean X Oppervlak Beschermer. Dat raden we aan bij al het glas, met of zonder Nano-Tech coating. Clean X voorziet douchewanden en -deuren zonder Nano-Tech coating voor langere tijd van een vuil- en waterafstotende laag. Is het glas wel behandeld met Nano-Tech, dan zal Clean X de coating versterken en optimaliseren. Vuil en kalk kunnen zich daardoor niet of nauwelijks aan het glas hechten. Het glazen oppervlak zal dus langer schoon en helder blijven. Clean X Oppervlak Beschermer is verkrijgbaar in de showroom van Maxaro, maar u kunt het ook bestellen in de webshop.

Andere middelen

Schoonmaakazijn is een milieuvriendelijk middel en kan ook effectief zijn bij het schoonmaken van uw douchecabine. Maar die geur … daar worden de meeste mensen niet blij van. Wij van Maxaro ontwikkelden een speciale totaalreiniger die we voor het gemak ook maar Totaalreiniger hebben genoemd. Het maakt vlot en intensief schoon en het ruikt heerlijk! Geschikt voor de douchecabine maar ook voor de tegels, het meubilair en het overige sanitair in uw badkamer. De totaalreiniger vindt u hier.

Doe uw voordeel!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen en nieuwe producten? Vul dan onderstaand uw naam en emailadres in.

Aanmelden nieuwsbrief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen.