moderne-badkamer-bad-inloopdouche.jpg

Waarop moet u letten als u een nieuwe badkamer gaat kopen?

Een nieuwe badkamer is een investering waar u jarenlang plezier van heeft. Zorg daarom dat u op voorhand van alles op de hoogte bent. Zo bent u goed voorbereid en maakt u een weloverwogen keuze bij de aankoop. Weet u niet waar te beginnen? Wij vertellen u waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer. 

Eigen wensen en behoeften 

Om een badkamer te ontwerpen die optimaal aansluit op uw wensen en behoeften, dient u deze goed in kaart te brengen. Denk daarom uitvoerig na over de inrichtingselementen die belangrijk zijn voor u. Wilt u graag een bad en douche, of is één van beide voldoende? En hoeveel personen gebruiken de badkamer? Afhankelijk van het aantal gezinsleden bepaalt u de grootte van het wastafelmeubel. Een dubbele wastafel is bijvoorbeeld de perfecte oplossing om met twee tegelijkertijd gebruik van te maken. 

Toekomstgericht ontwerp 

Houd bij het ontwerpen van uw badkamer niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook met de toekomst. Stel uzelf bij het uitzoeken van uw badkamer de vraag of u datgene wat u kiest over een paar jaar nog steeds mooi vindt. Zorg er bovendien voor dat de ruimte ook in de toekomst functioneel te gebruiken is. 

Tip: neutraal kleurgebruik zoals beige, bruin, lichtgrijs of antraciet is altijd een goed idee. Van deze tijdloze kleuren krijgt u nooit genoeg.

Kwaliteit 

Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer is het verstandig om aandacht te besteden aan kwaliteit. Kies voor kwalitatieve en duurzame materialen, zo bent u verzekerd van jarenlang badkamerplezier. Dat kwaliteit niet veel hoeft te kosten bewijzen wij met onze unieke formule. Dankzij eigen productontwikkeling profiteert u bij ons van een enorm assortiment voor een verrassend scherpe prijs. 

Voldoende beweegruimte 

Het is van groot belang om in een badkamer voldoende beweegruimte te hebben. Maak daarom een goede indeling van uw nieuwe badkamer. Meet de ruimte nauwkeurig op en teken vervolgens de badkamerelementen uit op papier. Houd daarbij rekening met de onderstaande maten: 

  • Wastafel: 55 cm aan de voorkant en 15 cm aan weerszijden 
  • Toilet: 50 cm aan de voorkant en 20 cm aan weerszijden 
  • Douche: 70 cm aan de voorkant 
  • Bad: 70 cm aan de voorkant 

Met deze maatvoeringen bent u verzekerd van voldoende bewegingsvrijheid in de badkamer. 

Opbergruimte 

Er is niets zo vervelend als te weinig opbergruimte hebben. Denk dus goed na over hoeveel plaats u nodig heeft voor uw spullen. Vindt u het storend als deze in het zicht staan? Kies dan naast een badkamermeubel voor een extra zij- of spiegelkast. Een spiegelkast neemt niet veel ruimte in beslag en laat de badkamer groter lijken door de weerspiegeling. Bovendien kunt u hier een hoop verzorgingsproducten in kwijt. Zo creëert u een overzichtelijke en nette sfeer. 

Bekijk onze badkamermeubels

Onderhoudsvriendelijke badkamer 

Kies materialen die makkelijk te onderhouden zijn. Een goed voorbeeld is de douchewand met Nano-Tech coating. Dit is een glasoppervlaktebeschermer die beschermt tegen kalkaanslag en zeepresten. Met een Easy Clean toilet maakt u het onderhoud nóg makkelijker. Dit exemplaar heeft geen spoelrand, waardoor de ophoping van kalk en vuil verleden tijd is. Daarnaast zorgt de Quick Release technologie ervoor dat u met een eenvoudige klik de zitting van het toilet losmaakt. Hierdoor is schoonmaken een fluitje van een cent. 

Verlichting 

De verlichting is enorm belangrijk en bepaalt mede de sfeer van uw badkamer. Zorg voor een goede balans tussen gezelligheid en functionaliteit. Tijdens het scheren of opmaken is het handig om uzelf goed te kunnen zien. Verder is het prettig om gedimd licht te hebben tijdens een ontspannen bad. Met de juiste verlichting creëert u de gepaste sfeer voor ieder moment. Let er wel op dat deze geschikt is om in een vochtige ruimte te plaatsen. 

Verwarming 

Een radiator is ideaal om uw badkamer heerlijk te verwarmen. Deze zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar is ook praktisch om uw handdoeken te laten drogen. Met onze handige vermogen radiator calculator berekent u eenvoudig hoeveel vermogen uw radiator nodig heeft. 

Bekijk onze radiatoren

Ventilatie 

Daarnaast is een goede ventilatie essentieel: aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht en vocht. Wanneer u een bad of douche neemt, komt er namelijk veel vocht vrij. Bij onvoldoende ventilatie ontstaat er mogelijk een onaangename muffe geur, schimmel of andere vochtproblemen. Daarom is het belangrijk om een badkamerventilator te laten plaatsen. Deze kunt u op het bestaande afvoerkanaal aansluiten. Wilt u ook graag een raam openzetten? Dan is 20 tot 30 minuten voldoende om het vocht af te voeren. 

Stel uw droombadkamer samen bij Maxaro 

Bent u van plan om uw eigen droombadkamer samen te stellen? Bij Maxaro vindt u alle elementen die u hiervoor nodig heeft. Om u maximaal én langdurig te laten slagen leveren wij uitsluitend producten van de beste kwaliteit. Kom langs in onze megashowrooms, of bekijk het volledige aanbod op de website. Maar liefst 98% van ons assortiment is direct uit voorraad leverbaar.