whirlpoolbaden-maxaro-utrecht.jpg

Aankooptips voor een whirlpoolbad

Whirlpoolbaden bieden het ultieme ontspanningsmoment. Hierin komt u volledig tot rust na een lange werkdag. De baden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en uitvoeringen. Denk daarom goed na over welk exemplaar het beste past bij uw persoonlijke behoeften en de mogelijkheden in huis. In deze handige keuzehulp zetten wij een aantal belangrijke factoren op een rij, die u helpen bij het maken van een keuze. Zo heeft u binnen no time het juiste bubbelbad gevonden. 

1. Bepaal de grootte van de whirlpool 

Voordat u een whirlpool aanschaft is het belangrijk om de exacte afmetingen van uw badkamer te weten. Aan de hand van deze maten bepaalt u het formaat van uw toekomstige bubbelbad. Denk goed na over de gewenste grootte, en kijk hierbij niet alleen naar de buitenkant van het bad. Ook de bodemlengte aan de binnenzijde is van belang. Als deze te kort is, kunt u uw benen niet volledig strekken. Daarnaast is een minimale diepte van 55 cm aan te raden, zodat uw gehele lichaam onder water kan. 

Als u een grote badkamer heeft, dan is een 2-persoons bubbelbad de perfecte keuze. Dit is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Kiest u ervoor om naast of tegenover elkaar te zitten, of heeft u liever een brede whirlpool waarbij de benen elkaar niet kruisen? In ons assortiment vindt u al deze mogelijkheden. 

Tip: controleer vooraf of de whirlpool op de plaats van bestemming kan komen. Niet alleen uw badkamer, maar ook de route daarheen moet goed toegankelijk zijn.

Aankooptips whirlpoolbad: Whirlpool en stoomcabine met antraciet en houtlook tegels

2. Kies de juiste vorm 

Ook de vorm is een belangrijk aspect bij het kiezen van een whirlpool. Er bestaan allerlei vormen en formaten, waardoor deze geschikt zijn voor zowel kleine als grote badkamers. Offset en kwartronde modellen zijn ruimtebesparend en ideaal wanneer u over weinig plaats beschikt. Hiermee behoudt u meer loopruimte. 

Als u een grote badkamer heeft, dan is een 2-persoons bubbelbad de perfecte keuze. Dit is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Kiest u ervoor om naast of tegenover elkaar te zitten, of heeft u liever een brede whirlpool waarbij de benen elkaar niet kruisen? In ons assortiment vindt u al deze mogelijkheden. 

3. Maak de keuze tussen water- en/of luchtmassage 

Wanneer u de afmetingen en vorm van de whirlpool heeft bepaald, maakt u de keuze tussen een exemplaar met watermassage of water- én luchtmassage. Bij de watermassage wordt het water in het bad gepompt via stalen bodemjets en ABS zij-jets. Door de waterstralen die tegen het lichaam worden gestuwd, krijgen uw huid en spieren een volledige massage. Dit bevordert de bloedsomloop en zorgt voor ontspanning. Onze Brass- en Silver-whirlpools zijn voorzien van waterstraalmassage. 

Heeft u liever een combinatie van een water- en luchtmassage? Dan zijn onze luxe Gold- en Platinum-bubbelbaden iets voor u. Bij deze whirlpools zijn de waterjets op de bodem namelijk vervangen door luchtmassagejets. De lucht komt langs de onderkant uit de jets, en wordt langs de zijkanten afgevoerd. Hierdoor ontstaan trillingen in het bad die bevorderlijk zijn voor de stofwisseling. Bovendien is lucht minder krachtig dan water. 

Bovendien zijn de Platinum-whirlpools uitgerust met een turbomassage. De turbofunctie zorgt ervoor dat de lucht- en waterpomp gaan samenwerken. Hierbij voegt de luchtpomp lucht toe aan de waterstroming, zodat een nog krachtigere massage ontstaat. Deze heeft een positieve werking op het verlichten van spierpijn.

 4. Luxueuze extra’s 

Wilt u graag nog extra luxe functionaliteiten? Dan is een whirlpool met touchscreenbediening de ideale keuze. Hierbij hebben onze specialisten zelfs aan de kleinste details gedacht. Zo beschikken onze Silver-, Gold- en Platinum-whirlpools over een onzichtbare vulsensor. Als u het bad vult via het bedieningspaneel, stopt de vulkraan zodra het water de sensor bereikt. Met badwaterverwarming maakt u deze ervaring compleet. Zo blijft het water de gehele badsessie op een aangename temperatuur. 

Of wat dacht u van geïntegreerde onderwaterverlichting in uw whirlpool? U heeft de keuze uit maar liefst zeven verschillende kleuren. Door te kiezen voor een kleur die past bij uw stemming, geeft u het bubbelbad een persoonlijke touch. Daarnaast zijn deze whirlpools voorzien van bluetooth, waardoor u eenvoudig uw telefoon verbindt en naar uw favoriete muziek luistert.

5. Pneumatische of touchscreenbediening 

Er zijn twee mogelijkheden om een whirlpool te bedienen. Afhankelijk van de functionaliteiten die u wenst bij uw whirlpool, wordt de bediening bepaald. Een bubbelbad met pneumatische bediening heeft een aan- en uitknop die geïntegreerd is in de badrand. Onder de bedieningsknop zit een slang die naar de waterpomp loopt. Via luchtdrukverplaatsing in deze slang wordt de schakelaar in de waterpomp omgezet. 

De luxere whirlpools zijn uitgevoerd met een touchscreenbedieningspaneel. Hiermee regelt u naast de water- en luchtmassage ook allerlei luxueuze extra’s. Denk hierbij aan de eerder beschreven temperatuurregelaar, waterniveausensor, ledverlichting en de verschillende massageprogramma’s.

6. Het design 

Bij het uitzoeken van een whirlpoolbad speelt eveneens het design een belangrijke rol. Elke whirlpool heeft namelijk zijn eigen uiterlijke kenmerken. Houdt u van een opvallende touch? Dan is een exemplaar met badvenster ideaal. Hiermee voorziet u de badkamer van een luxe designuitstraling. Daarnaast zijn er whirlpools met sprankelende details van natuursteen en sierlijk afgewerkte panelen. Voor een speelse vormgeving kiest u een bubbelbad met een golvende buitenzijde. 

Haal uw eigen whirlpool in huis 

Een whirlpool zorgt voor hét ultieme wellnessgevoel en mag niet ontbreken in uw badkamer. In ons ruime assortiment vindt u deze in diverse vormen, afmetingen en designs. Zo vindt u gegarandeerd een exemplaar dat perfect bij u past. Kom langs in één van onze showrooms, of bekijk het aanbod online. Maar liefst 98% van de artikelen is vrijwel direct uit voorraad leverbaar, waardoor u binnen no time geniet van uw bubbelbad.