afmetingen-douche-douchecabine-beige-tegels-eiken-badkamermeubel-badkamerspiegel.jpg

Afmetingen douche: welke maat is perfect in uw badkamer

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe douche, is het natuurlijk wel belangrijk dat de afmeting precies aansluit bij de grootte van uw badkamer. Misschien past een maatje groter prima in de badkamer, of is het juist slim om voor een kleinere variant te kiezen. Ook niet onbelangrijk: uw eigen wensen. Wat zijn uw doucherituelen? Wij zetten een aantal opties op een rij. 

Zelfs voor de allerkleinste badkamers vindt u bij Maxaro een douche met geschikte afmetingen. Vaak zijn kleine badkamers standaard voorzien van een douche met douchegordijn. Erg onhandig, want door de kleine oppervlakte van de ruimte staat na elke douchebeurt de hele badkamer blank. Juist in deze ruimtes is een douchecabine ideaal. Een cabine zorgt er niet alleen voor dat het probleem van plakkende douchegordijnen voorbij is, ook de badkamer blijft perfect droog. Onze kleinste douchecabines hebben een afmeting van 60x60 cm. Andere maten die geschikt zijn voor kleine badkamers zijn: 70x70, 70x60, 70x80 of 80x80 cm. De rechthoekige modellen zijn ideaal als u elke centimeter in de ruimte wilt benutten! 

Voor wie graag alle ruimte heeft 

Is uw badkamer iets ruimer van formaat en doucht u graag? Dan is een maatje groter vaak een betere optie. In een grotere douchecabine heeft u alle bewegingsvrijheid. Daarnaast geeft een grotere douchecabine een ruimtelijker gevoel. Gaat u voor rechthoekig of vierkant? Alles kan. Ideale maten voor mensen die graag in alle rust en ruimte douchen zijn 90x90 of 100x100. Wilt u letterlijk alles uit uw ruimte halen zonder dat de douchecabine in de weg staat? Dan kan een minder gebruikelijke douche afmeting zoals 100x70, 100x80, 110x80 of 110x90 dé oplossing zijn voor uw badkamer.

Voor wie graag samen doucht 

Samen douchen: gezellig met uw partner of leuk voor de kids. Maar douchen met gezelschap: dat vraagt wel om een ruime douche. Beschikt u over zeeën van ruimte in de badkamer? Of heeft u besloten het bad te vervangen voor een douchecabine? Leef u dan uit en kies voor een heerlijk groot formaat. Onze grootste douchecabines hebben een afmeting van maar liefst 180x100 cm. Andere fijne afmetingen voor de douche zijn 150x100, 160x100 of 170x100 cm. Tip: hang aan beide zijden van de douchecabine een regendouche op voor meer gebruiksgemak tijdens het samen douchen. 

Benieuwd geworden? Neem dan vast een kijkje in ons grote assortiment douchecabines! Bekijk direct al onze douchecabines.