Afmetingen douchebak, van klein tot groot

Een douchebak zorgt ervoor dat het water niet alle kanten op kan, en is daarnaast de solide basis voor een douchecabine. Op dat fundament komen de wanden en de douchedeur te staan. Wist u dat u bij Maxaro kunt kiezen uit 82 douchebakken, in verschillende afmetingen? Maar hoe weet u welke maat u moet nemen?  De situatie in uw badkamer is bepalend, maar uw smaak speelt zeker ook een rol! 

Compacte of lekker ruime douchebak? 

Het klinkt logisch: heeft u een kleine badkamer dan moet een kleine douchebak volstaan. Een compacte cabine neemt dan geen onnodige ruimte in beslag. Onze kleinste maat douchebak is 70 x 70 cm. Heeft u een grotere badkamer, dan zijn er meerdere mogelijkheden. U kunt iets groter gaan met een douchebak van 80 x 80 of 90 x 90 cm. Of nog groter, zoals 100 x 100, of 140 x 80 cm. U heeft dan ruimte genoeg om uitgebreid te douchen, misschien wel onder een extra grote douchekop, een regendouche, of een douchekop met een waterval-functie. Onze grootste douchebak meet maar liefst 180 x 90 cm. In zo’n grote douchebak is plaats voor twee personen. 

Hoogte 

U kunt dus kiezen voor verschillende lengte- en breedtematen, maar ook de hoogte is variabel. De platste douchebak is slechts 3,5 centimeter hoog. Dat stapt heel gemakkelijk in en uit, en is bijna vergelijkbaar met een inloopdouche! De hoogste douchebak is 14 centimeter hoog. Met een potenset die u aan de onderkant van de douchebak bevestigd, staat die stevig op de grond.

Probeer het uit 

Maxaro heeft dus veel verschillende douchebakken in haar assortiment. Als u online bij ons winkelt, staan de maten en de andere specificaties precies bij het desbetreffende product vermeld. Maar juist bij een douche is het prettig als u de maat ook zelf kunt ervaren. Om dat te kunnen doen, nodigen we u graag uit om naar één van onze showrooms te komen. U kunt de douchebakken daar zien, maar ook complete douchecabines. En door erin te stappen, merkt u direct of een bepaalde afmeting te klein, comfortabel of te groot is. Dat maakt de keuze een stuk gemakkelijker.