luxe-badkamer-whirlpool-grijs-badkamermeubel.jpg

Alles wat u moet weten over een whirlpool

Met een whirlpool, ook wel bubbelbad genoemd, geniet u van een heerlijk bad met ontspannende massagestralen voor een echt wellnessgevoel. Laat uw vermoeide spieren tot rust komen en verbeter uw bloedcirculatie door de water- en luchtmassage. Denkt u na over de aankoop van een whirlpool? Lees dan onze blog en kom alles te weten over dit soort bad.

Verschillende soorten whirlpools 

Ook als u al heeft besloten om een whirlpool aan te schaffen, zijn er nog voldoende andere keuzes om te maken. Hieronder vertellen wij u wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bubbelbaden. 

Whirlpools in verschillende vormen en maten 

U denkt misschien dat een whirlpool een luxe is en alleen past in een grote badkamer. Dat is echter niet zo. Als u de ruimte in een kleine badkamer slim benut, past ook daar makkelijk een whirlpool in. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige, eenpersoons whirlpool. Als deze nog te groot is voor uw badkamer, past een ruimtebesparend kwartrond exemplaar waarschijnlijk wel. 

Een grote badkamer biedt meer opties. Zo kunt u ervoor kiezen om een tweepersoons whirlpool aan te schaffen om heerlijk samen van te genieten. In het assortiment vindt u zelfs exemplaren waarin u met twee personen naast elkaar plaatsneemt. Tweepersoons bubbelbaden zijn verkrijgbaar in diverse vormen, zodat u altijd een bad vindt dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeur én badkamer. 

Water- of luchtmassage? 

Al onze whirlpools zijn uitgerust met waterstraalmassage, ook wel hydromassage genoemd. De waterstralen komen uit jets die zich op de bodem en aan de zijkanten van het bad bevinden. Alle bodemjets in de bubbelbaden zijn gemaakt van staal. Kunststof jets vertonen vaak na één of twee jaar al scheurtjes, terwijl staal duurzamer en slijtvaster is. In onze whirlpools wordt u gemasseerd door vier typen waterjets. Het is afhankelijk van de whirlpool hoeveel jets u heeft. 

  • Acupunctuurjets: deze bevinden zich in elke whirlpool met waterstraalmassage op de bodem, en soms ook in de rug. Ze zorgen voor krachtige en dunne stralen die de benen (en eventueel de rug) masseren. 
  • Vaste zij-jets: dit type jet heeft geen vaste plaats en kan zich aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het bad bevinden. Met behulp van de knoppen op de badrand voegt u lucht aan de waterstraal toe. Dit maakt de straal niet harder of zachter, maar geeft een andere wellness-sensatie. 
  • Grote zij-jets: de jets kunnen zich aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het pad bevinden. Deze zijn individueel handmatig aan of uit te draaien. Ook stelt u de jets zelf in naar een bepaalde richting, zodat u zelf bepaalt waar u gemasseerd wordt. 
  • Roterende jets: deze roteren automatisch rond door de kracht van het water. Ze houden uw hals en schouders warm terwijl u geniet van een heerlijke massage.

In sommige whirlpools wordt u niet alleen door water, maar ook door lucht gemasseerd. De acupunctuurjets van de whirlpools met waterstraalmassage zijn vervangen door speciale luchtjets. Lucht is minder krachtig dan water. Hierdoor gaan uw poriën verder openstaan en worden afvalstoffen in het lichaam sneller afgebroken. 

Luchtjets op de bodem zijn aan de bovenzijde dicht. De lucht komt langs onder uit de jet en wordt naar de zijkanten gedrukt. De jet voelt daardoor wat minder krachtig aan. Het voordeel van deze jet is dat de lucht minder koud aanvoelt, omdat deze wordt verspreid over een groter oppervlak. Houd er wel rekening mee dat luchtjets meer geluid geven dan watermassagejets. De luchtmassage van deze baden kan niet worden opgewarmd. 

De eenvoudige bediening van een whirlpool 

Er zijn twee mogelijke manieren om uw whirlpool te bedienen. De budgetvriendelijke whirlpools worden bediend met pneumatische knoppen. Dit zijn aan-uitschakelaars die geïntegreerd zijn in de badrand. Met deze knop bedient u de schakelaar door middel van luchtdruk. Het grote voordeel van deze knoppen is dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. 

De luxere whirlpools zijn te besturen met het elektronische bedieningspaneel. Hiermee regelt u niet alleen de water- en luchtstraalmassage, maar ook de vele extra’s die het bad u te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een waterniveausensor, zodat uw bad niet overloopt als u het automatisch laat vullen. Luister naar uw favoriete radiozender tijdens het baden, of sluit uw telefoon via bluetooth aan en geniet van uw eigen afspeellijst. Het bad zorgt voor een constante temperatuur, waardoor het water niet afkoelt. Bovendien hebben alle baden met een elektronisch bedieningspaneel geïntegreerde onderwaterlichting in de badwand. Kies voor rustgevend groen of juist stimulerend rood, passend bij uw stemming. 

Onderhoud 

Wij adviseren om bij onze whirlpools een speciaal sifon te gebruiken. Deze sifon is voorzien van een membraan, die ervoor zorgt dat er geen lucht uit de riolering in het bad komt. U heeft dus geen last van nare geuren in uw badkamer. Verder beschikken alle whirlpools over een afneembaar voorfront en één of meerdere zijpanelen, afhankelijk van het model. U hoeft dus geen onderhoudsluik meer te maken, en u kunt altijd bij de leidingen. Het bad is eenvoudig schoon te houden met Maxaro sanitairreiniger en Maxaro leidingreiniger. 

Creëer uw eigen wellness 

Zoals u in deze blog heeft gelezen, is een whirlpool een echte wellnessbeleving. Of u nu een grote of kleine badkamer heeft, een bubbelbad past altijd. Door de handige bediening en de luxe functies komt u helemaal tot rust in uw eigen badkamer. Met een whirlpool gunt u uzelf een heerlijk ontspanningsmoment.