Urinoir.jpg

Alles over urinoirs

Tijdens een avondje uit, op een festival of bij een concert staan ze in rijen opgesteld: urinoirs. Een urinoir is een toilet voor mannen, waarin zij staand kunnen plassen. Dit hangende toilet wordt doorgaans gebruikt op openbare plaatsen, maar wint tegenwoordig ook aan populariteit in huis. Het urinoir biedt namelijk veel voordelen voor uw badkamer of toiletruimte. Wij vertellen u hier graag meer over. 

Waarom een urinoir in huis halen? 

Steeds meer mensen hebben een urinoir in de badkamer of toiletruimte. Er zijn diverse redenen waarom u hiervoor kiest, bijvoorbeeld wanneer er mannen in huis zijn die graag staand plassen. Als u naast een toilet ook een urinoir heeft, dan is het niet langer nodig om de wc-bril omhoog en omlaag te doen. Bovendien blijft de wc veel langer schoon, wat zeer handig en hygiënisch is. Ergernissen over mannen die de toiletbril omhoog laten staan of over de rand van de bril plassen zijn voorgoed verleden tijd. 

Waar plaatst u het? 

Urinoirs kunnen zowel in de badkamer als toiletruimte worden geplaatst. Badkamers zijn vaak groter, waardoor de kans bestaat dat u hier voldoende plaats heeft voor een urinoir. Omdat een urinoir zeer compact is, neemt dit niet veel ruimte in beslag. Als uw toiletruimte groot genoeg is, kunt u hier een hangend of staand toilet én een urinoir plaatsen.   

De verschillen bij urinoirs  

Net als bij staande en hangende toiletten heeft u ook bij urinoirs de keuze uit verschillende designs. Zo vindt u altijd een exemplaar dat past bij de stijl van uw toilet of badkamer. Naast open urinoirs zijn er varianten met een deksel beschikbaar. Hiermee sluit u het urinoir netjes af wanneer u dit niet gebruikt. 

Een ander verschil bij urinoirs is de inlaat of het type aansluiting. De inlaat bevindt zich aan de boven- of achterzijde. Een urinoir met boveninlaat moet u bedienen met een urinoirspoeler die aan de bovenzijde is geplaatst. Een model met achterinlaat combineert u met een bedieningspaneel. Dit soort urinoir ziet er doorgaans mooier en meer gestileerd uit.  

Profiteer van de voordelen van een urinoir 

Dankzij de vele voordelen is het urinoir een praktische toevoeging aan uw toiletruimte of badkamer. Bij Maxaro ontdekt u urinoirs in allerlei designs en uitvoeringen. Bekijk het complete aanbod online of kom langs in één van onze showrooms. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het maken van een keuze.