wit-vrijstaand-bad-zwarte-badkraan.jpg

Bad in slaapkamer voor het ultieme luxegevoel

Met een bad in de slaapkamer waant u zich in een charmante hotelkamer. Hiermee creëert u een gevoel van luxe en weelde, en combineert u het beste van twee ruimtes. Bij het plaatsen van een bad in uw slaapkamer dient u rekening te houden met een aantal zaken, zoals een geschikte vloer en ventilatie. In deze blog leest u er alles over. 

Wat voor bad neemt u? 

In een grote slaapkamer is het vrijstaand bad een schitterende aanvulling. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Een bad met pootjes is een trend die we steeds meer zien terugkomen. In een landelijke of klassieke stijl komt dit pronkstuk uitstekend tot zijn recht. Met een solid surface bad maakt u de hotelsfeer pas écht compleet. Dit luxe materiaal heeft een strak en modern uiterlijk. Ook halfvrijstaande baden passen perfect in de slaapkamer. Deze zijn ideaal als u geen ruimte heeft voor een vrijstaand exemplaar.

De juiste vloer 

Kies een vloer die extra stevig is, zodat deze het gewicht van het bad kan dragen. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is, omdat de mogelijheid bestaat dat deze nat wordt. Keramische badkamertegels of een pvc-vloer zijn mooie en praktische opties. Houdt u van de gezelligheid van een houten vloer? Ga dan voor houtlook tegels, deze geven de slaapkamer een warme en knusse sfeer. 

Ventilatie in uw slaapkamer 

Wanneer u een bad in de slaapkamer plaatst, is het raadzaam de ruimte te voorzien van een goed ventilatiesysteem. Hiermee wordt alle vochtige lucht naar buiten afgevoerd, zodat de luchtvochtigheid op peil blijft en er geen vochtproblemen ontstaan. Voor een optimale ventilatie adviseren wij u na het baden altijd een raam open te zetten. 

Open ruimte of een scheidingswand? 

Door ervoor te kiezen om uw bad direct in de slaapkamer te plaatsen, creëert u licht en ruimte. Heeft u liever wat meer privacy tijdens het badderen? Ga dan voor een hoge of lage scheidingswand. Zo is het bad uit het zicht. Bovendien is een scheidingswand ideaal om een badkamermeubel en spiegel aan te hangen. Een andere, veelgekozen optie is het plaatsen van een glazen scheidingswand. Zo wordt het slaap- en badgedeelte van elkaar gescheiden, maar behoudt u een ruimtelijke uitstraling.

Proefliggen in baden 

Bent u nog op zoek naar een stijlvol vrijstaand of halfvrijstaand bad om uw slaapkamer een luxe uitstraling te geven? Bij Maxaro vindt u een uitgebreid assortiment met allerlei soorten. Kom proefliggen in de ligbaden op het gigantische badenplein, of bekijk ons ruime aanbod online. Maar liefst 98% van onze producten is direct uit voorraad leverbaar.