vrijstaand-bad-marmerlook-tegels.jpg

Het perfecte soort bad voor iedere badkamer

Na een lange werkdag of flinke work-out is er niets fijner dan even bij te komen in een warm bad. Voor elke badkamer is er een type bad te vinden. Zelfs als uw huis niet geschikt lijkt voor een bad, bijvoorbeeld omdat de badkamer erg compact is. Heeft u een bad, maar wilt u graag een nieuw exemplaar? Of zoekt u een bad voor uw huidige badkamer of nieuwe woning? In deze blog leest u alles over het perfecte soort bad voor iedere badkamer. 

Het ideale bad voor een compacte badkamer 

Heeft u een kleinere badkamer, maar wilt u wel graag een bad? Dan is een inbouwbad vaak een goede oplossing. Dit bad wordt geplaatst tegen een of meerdere muren, waarna de voor- en zijkant(en) ingetegeld worden. Doordat het direct tegen de wand aanstaat, verliest u geen ruimte. Op de badrand tegen de wand aan, heeft u plek om spullen te plaatsen. Zet hier bijvoorbeeld uw badproducten als shampoo en douchegel om kastruimte te besparen. 

Ruimtebesparende vormen en afmetingen 

De meeste inbouwbaden zijn rechthoekig. U kunt kiezen voor een standaarddiepte, maar Maxaro heeft ook extra diepe baden in de collectie. Dit is handig voor lange mensen, en biedt u de optie om u nog verder in het water onder te dompelen. Houd er wel rekening mee dat er dan meer water nodig is om het bad te vullen.  

Is een rechthoekig bad nog te ruim voor uw badkamer? Kies dan voor een vijfhoekig bad. Zeker als u een langwerpige badkamer heeft, bespaart dit type bad veel ruimte.  Zelfs een kleine whirlpool past door zijn vijfhoekige of kwartronde vorm vaak prima in een compacte badkamer.  

Bekijk hier al onze inbouwbaden 

Bad en douche in één 

Is uw badkamer simpelweg niet ruim genoeg voor een douche én een bad? Kies dan voor het beste van twee werelden en plaats een douchebad in uw badkamer: een bad waarin u ook kunt douchen. Dit geeft u de mogelijkheid om ’s ochtends een snelle douche te nemen, en ’s avonds lekker in bad te ontspannen. Al onze inbouwbaden, dus ook de douchebaden, zijn gemaakt van acryl verstevigd met glasvezel. Dit materiaal heeft veel grip, waardoor u veel steviger staat of ligt. 

Uniek aan dit bad is de recht aflopende korte kant. Zo heeft u genoeg ruimte om comfortabel te douchen. We adviseren u wel om een douchebad altijd te combineren met een badwand, om een natte vloer te voorkomen. 

Alle keus voor een grote badkamer 

Een grote badkamer biedt veel meer mogelijkheden dan een compacte ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad of luxe whirlpool in plaats van een inbouwbad. Het bad neemt meer plaats in dan een inbouwbad, maar dat geeft niet als u genoeg ruimte heeft. Een vrijstaand bad geeft de badkamer een ruimtelijke uitstraling. Dat komt doordat de muren vrijgelaten worden, waardoor de ruimte groter lijkt. Een ander voordeel is dat een vrijstaand bad vaak groot genoeg is voor twee personen.   

U bent vrij om het bad te plaatsen waar u wilt. Dit hoeft niet in de badkamer te zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een groot tweepersoons bad of ontspannende whirlpool in uw slaapkamer? Maak van uw vrijstaande bad een echte eyecatcher door het midden in de ruimte te plaatsen. 

Een vrijstaand bad in diverse afmetingen 

Ook op het gebied van vrijstaande baden heeft Maxaro een uitgebreid assortiment. De meeste baden hebben een ovale vorm, maar ook rechthoekige uitvoeringen zijn een optie. De strakke afwerking en rechte lijnen geven het bad een moderne uitstraling. Of kies voor een asymmetrisch bad, waarbij het ene uiteinde hoger is dan het andere. Leg uw hoofd heerlijk tegen de badrand aan en kom helemaal tot rust.  

Het is belangrijk dat uw vrijstaande bad in verhouding staat tot uw badkamer. Als u een te groot bad kiest, lijkt de ruimte optisch kleiner. Aan de andere kant, een te klein bad zal wegvallen in een enorme badkamer. Dat is jammer, want een vrijstaand bad is juist een echt pronkstuk. Houd er wel rekening mee dat het bad ook in de ruimte moet komen. Bereken dus van tevoren goed of het bad door de deur past en eventueel de trap op kan. 

Bekijk hier al onze vrijstaande baden

Baden van verschillende materialen 

Bijna al onze vrijstaande baden zijn gemaakt van acryl versterkt met glasvezel. Tijdens de productie wordt het bad zowel aan de binnen- als buitenzijde handmatig gepolijst. Hierdoor ontstaan er geen kleur- en glansverschillen aan de beide zijden van het vrijstaande bad. Als een acryl bad niet volledig wordt gepolijst, maar gespoten wordt met verf, ontstaan die verschillen wel.  

Een aantal vrijstaande baden is gemaakt van mineraalmarmer. Dit materiaal is een stuk zwaarder dan acryl. Dat geeft een stevig, solide gevoel als u een bad neemt. Ook zijn de randen van een mineraalmarmeren bad strakker en minimalistischer, en heeft u de keus uit een glanzende of matte finish.   

De roestvrijstalen poten onder de vrijstaande baden gebruikt u om het bad perfect waterpas te zetten. Onder de baden is genoeg ruimte voor het plaatsen van de sifon.  

Goede tussenoplossing: een half vrijstaand bad 

Heeft u niet genoeg ruimte voor een vrijstaand bad, maar wilt u wel die illusie creëren? Dan biedt een half vrijstaand bad uitkomst. Dit type bad is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, beide van acryl verstevigd met glasvezel. Het eerste half vrijstaande bad staat met twee zijdes tegen de muur, zodat u ruimte bespaart. De andere zijkant en de voorkant zijn afgewerkt, zodat het bad niet ingetegeld hoeft te worden. Het tweede ontwerp staat met één zijde tegen de muur, en heeft drie afgewerkte zijkanten. Uw bad lijkt op deze manier net een vrijstaand bad.  

Een half vrijstaand bad straalt luxe en design uit. Het geeft de badkamer een ruimtelijke uitstraling, doordat het mogelijk is om het bad een stukje uit de hoek van de ruimte te plaatsen. Ook is het half vrijstaande bad een stuk eenvoudiger te installeren dan een inbouwbad. Er zit namelijk al een voorgemonteerd frame onder, en het bad hoeft niet ingetegeld te worden.  

Geniet van uw nieuwe bad 

Wat voor badkamer u ook heeft, er is altijd een perfect bad voor te vinden. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk qua afmetingen, vormen en uitvoeringen. Het belangrijkste is natuurlijk dat u zich fijn voelt in uw badkamer. Kies daarom altijd voor een bad dat aansluit bij uw wensen en smaak.