badkamer-houtlook-tegels.jpg

Creëer sfeer in de badkamer met houtlook tegels

Hout is ideaal om uw huis te voorzien van een natuurlijke en warme uitstraling. De toevoeging van écht hout is niet altijd geschikt in een vochtige ruimte als de badkamer. Het materiaal kan kromtrekken of gaan schimmelen. Keramische houtlook tegels lenen zich daarentegen perfect voor een badkamer. Tegels zijn namelijk hygiënisch, nemen geen stof op en gaan een leven lang mee. Lees verder en ontdek hoe u houtlook tegels toepast in de badkamer. 

Een tegel die perfect aansluit op uw wensen 

Houtlook tegels vindt u in verschillende kleuren en maten. De afmetingen variëren van 60 cm tot en met 150 cm. Net als echt hout zijn er tegels met diverse tekeningen. Bijvoorbeeld met een voelbare houtstructuur en veel kleurschakeringen. Of egalere exemplaren met een subtiele houtnerf. 

Keramisch parket in elke interieurstijl 

Met houtlook tegels haalt u de juiste sfeer in huis. Deze combineren uitstekend met andere soorten tegels. Wat dacht u van een stoere touch door de toevoeging van grijze betonlook tegels? Om een industriële badkamer te verwezenlijken zijn zwarte of zwart metalen kranen ideaal. Hiermee maakt u het plaatje compleet. Liever een landelijke look? Ga dan voor natuursteenlook tegels om de warme en geborgen sfeer te versterken. Als kers op de taart voegt u natuurstenen waskommen toe. 

Uw badkamer optisch vergroten met houtlook tegels 

Tegels zijn op allerlei manieren te leggen. Er zijn diverse legverbanden en –richtingen mogelijk. Houtlook tegels zijn veelal rechthoekig, waardoor u ze horizontaal of verticaal legt. Door te kiezen voor een horizontale legrichting laat u de ruimte breder lijken. Horizontaal wordt daarom regelmatig toegepast in kleine, langwerpige ruimtes zoals het toilet. Een verticale legrichting maakt de ruimte juist smaller en hoger. 

Houtlook als accent in de ruimte 

Keramisch parket kunt u in de volledige badkamer doorleggen of juist combineren met een andere tegel. Breng een accent aan door een wand of deel daarvan te betegelen met houtlook tegels. Kies bijvoorbeeld voor de douche, of de muur achter het badkamermeubel of toilet. 

Uitstekend te combineren met vloerverwarming 

Tegels lenen zich perfect voor vloerverwarming, omdat ze goede geleiders zijn. Bovendien kunnen tegels wat koeler aanvoelen in de koude wintermaanden. Met vloerverwarming heeft u altijd warme voeten.

Eén ding is zeker: hoe u de houtlook tegels ook in uw badkamer toepast, ze zijn echte sfeermakers. Wilt u graag de ideale tegelmatch vinden? Kom langs in één van onze showrooms of bekijk de complete collectie online. Doordat wij 98% van ons assortiment direct uit voorraad leveren, geniet u in no time van uw gemaakte keuzes. 

Bekijk al onze houtlook tegels