Planten in de badkamer.jpg

6x leuke planten voor in de badkamer

Planten in huis zijn al langer een trend, maar ook in de badkamer winnen ze tegenwoordig aan populariteit. Groene elementen zorgen niet alleen voor meer zuurstof en schone lucht, maar geven bovendien sfeer aan uw interieur. Breng contrast aan in de ruimte door te kiezen voor diverse planten in manden of potten met verschillende groottes. Niet elke plant is geschikt voor de badkamer door de hoge luchtvochtigheid en het weinige licht. Toch zijn er heel wat soorten die het er wél heerlijk vinden. Wij zetten de mooiste zes op een rijtje: 

1. Bamboe 

Bamboe is een leuke plant die zich eenvoudig aanpast aan het klimaat. Hierdoor is deze uitstekend te plaatsen in de badkamer. De bamboeplant straalt rust uit en geeft de ruimte een natuurlijke look. Bovendien heeft bamboe weinig licht nodig en groeit deze zelfs zonder aarde. Zet deze in een vaas met water en ververs dit regelmatig. Combineer deze plant met accessoires zoals een houten zeepdispenser en maak de charmante badkamersfeer compleet. 

2. Sanseveria 

De Sanseveria, ook wel gekend als Vrouwentong of Sansevieria, is gek op schaduw en vochtige plaatsen. Deze lange elegante dame filtert de lucht en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid snel weer op peil is. De Sanseveria heeft weinig water nodig en is daardoor makkelijk in onderhoud. Pas wanneer de grond helemaal droog is moet de plant weer water krijgen. Kenmerkend aan deze plant is het grijsgroene blad met strepen, vlekken en gele randen. 

3. Graslelie 

De graslelie is een kleine maar krachtige plant en houdt van zon én schaduw. Deze groene luchtverfrisser haalt zo’n 95% van de koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Het liefst krijgt de graslelie 1 à 2 keer per week water. Vergeet u hem een poosje? Daar maakt de graslelie geen punt van. Daarnaast heeft deze plant een speelse look door de vrolijke witte streep in het blad. De graslelie brengt kleur in de badkamer en fleurt de ruimte op. Ideaal voor een plekje op het badkamermeubel

4. Lepelplant 

De lepelplant kent zijn oorsprong in het regenwoud en houdt daarom van een warme, vochtige omgeving. Hierdoor is deze plant ideaal om in uw badkamer te plaatsen. Kies voor een lichte, schaduwrijke plaats en geef de lepelplant elke week flink wat water. Dit sierlijke en charmante exemplaar heeft glimmende groene bladeren met witte bloemen. Een prachtige aanvulling op uw badkamer, en bovendien filtert deze plant alle gifstoffen uit de lucht. 

5. Orchidee 

Heeft u ook moeite met het in leven houden van uw orchidee? Plaats deze dan in de badkamer. Door de hoge vochtigheidsgraad kunnen de knoppen niet uitdrogen. Het indirecte zonlicht en de hoge luchtvochtigheid zorgen er bovendien voor dat de orchidee goed gaat groeien. Deze plant is in allerlei kleuren verkrijgbaar en misstaat in geen enkele badkamer. De serene uitstraling van de orchidee zorgt voor een rustgevend gevoel. 

6. Drakenplant 

De drakenplant is helemaal op zijn plek in de badkamer dankzij de hoge luchtvochtigheid. Als deze niet goed is, krijgt de plant al snel bruine plekken op de bladeren. Daarom is de badkamer de perfecte plek om deze neer te zetten. De drakenplant geeft een tropische sfeer aan de ruimte en is makkelijk in onderhoud. Water en licht heeft deze bijna niet nodig. Geef deze pas weer water als de bovenkant van de grond droog aanvoelt. 

Planten mogen niet meer ontbreken in de badkamer. Deze hebben een zuiverende werking én zorgen voor extra zuurstof. Via de bladeren nemen ze allerlei schadelijke stoffen op uit de lucht. Zo geniet u altijd van een schone en frisse ruimte. Daarnaast creëren planten extra sfeer en gezelligheid in het interieur. Alleen maar voordelen dus!