breedte-bad-verschillende-maten-halfvrijstaand-bad-koperen-kraan-grijze-radiator-grijze-tegels-hangtoilet.jpg

Breedte bad: veel keuze in 70 tot 90 cm

Gaat u een ligbad kopen? Die zijn er in verschillende soorten en maten. Een kleine badkamer in de vorm van een ‘pijpenla’ zal gebaat zijn bij een niet al te breed bad langs de wand. Heeft u ruimte genoeg, dan is een breed bad een betere keus. Houd er rekening mee dat de breedte van een bad niet alleen uw ligcomfort bepaalt. Het doet namelijk ook veel voor de indeling van de ruimte. Een breed bad in een smalle badkamer zorgt al snel voor een volle aanblik. En omgekeerd kan een smal bad in een grote badkamer erg iel lijken. Beide is niet mooi en niet nodig, als u de juiste breedte bad kiest. 

Smal bad 

In een kleine badkamer past een klein bad. Klein kan kort en/of smal betekenen. Als we het over de breedte hebben, dan is bij Maxaro een bad met een breedte van 70 cm het smalst, gevolgd door ligbaden met een breedte van 75 cm. Er bestaan nog wel smallere baden, maar de keuze is in die maten beduidend minder.

Lekker breed 

Wilt u graag met z’n tweeën in bad kunnen? Dan is een breedte van 80 cm nodig. Breder kan natuurlijk altijd, maar smaller is eigenlijk geen optie. Maxaro heeft meerdere baden van 80 en van 90 cm in het assortiment. In de categorie vrijstaande baden zijn ook modellen met een breedte van 95 of zelfs 100 cm mogelijk. Zo’n breed vrijstaand bad oogt stijlvol en luxueus. Het lijkt zelfs nog veel breder dan het is!

Het breedste vrijstaande bad in de collectie van Maxaro is een ovaalvormig model van 190x100 cm. Door de brede randen komt het solide en degelijk over. De bodemmaat is zeer ruim, namelijk 118x58 cm. Het is vervaardigd van een hoge kwaliteit acryl, en verstevigd met meerdere lagen glasvezel waardoor de wanddikte zes tot acht mm bedraagt. Om het gevoel van ruim en breed door te kunnen voeren in de overige inrichting, zijn er bijpassende waskommen leverbaar in diverse designs, materialen en afmetingen.

Breedte of niet? 

Sommige baden hebben helemaal geen breedte. Hoe dat kan? Omdat ze rond zijn!  Maxaro levert een volmaakt rond bad met een diameter van 150 cm. Op elk punt heerlijk breed dus, of lang, net wat u wilt. Een hoekbad meet twee keer de breedte van de gelijke zijden. Dat zorgt voor veel zitruimte en heeft als voordeel dat het goed staat in heel veel badkamers. Soms is er in een kleine badkamer ook ruimte voor een hoekbad. Laat u informeren door de deskundige verkopers van Maxaro. Zij helpen u graag bij het maken van uw keuze voor de juiste breedte bad.