geen-warm-water-uit-kraan.jpg

Geen warm water uit de kraan: wat nu te doen?

Niks is vervelender dan koud water als u warm water verwacht. En dan vooral als u onder de douche staat! Als er geen warm water uit de kraan komt, kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn. Misschien is het tijd om de kraan te ontkalken. Kalk tast namelijk het mechanisme van een kraan aan. Dat merkt u doordat de douchekraan zwaarder open en dicht gaat. En is een thermostaatkraan al te erg verkalkt, dan is de temperatuur moeilijk of zelfs helemaal niet meer te regelen. Het water blijft (te) koud of warm, hoe hard er ook aan de douchekraan gedraaid wordt.

Geen warm water? Ontkalken! 

Een kraan ontkalken doet u als volgt: pak om te beginnen de montagehandleiding van de kraan er bij. Het is zaak dat u de kardoes (ook wel cartouche genoemd) gaat ontkalken. De kardoes bevindt zich binnen in het kraanhuis van de douchekraan. Trek hem daaruit en dompel hem tot de roestvrijstalen ring tien minuten onder in een glas met azijn of speciale snelontkalker. De kalk laat dan vanzelf los. Spoel na het ontkalken de kardoes af met water. Haal nu de rubberen ringen en zeefjes los. Vet de ringen in met siliconenvet en maak de zeefjes schoon. Zet daarna de kraan in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Nu zou er weer warm water uit de kraan moeten komen!

Gaat het om de douchekraan waar geen warm water uit komt? Ontkalk dan de kraan zoals hierboven beschreven, maar vergeet de douchekop niet. Stop hem in een emmer met water en azijn. De gaatjes in de douchekop gaan weer open en een prettige, regelmatige douchestraal is het gevolg. Heeft het ontkalken van de kraan niet geholpen, dan is er misschien een probleem met de cv-ketel. Neem contact op met een loodgieter of met de woningbouwvereniging.

Nieuwe kranen 

Is een kraan echt niet meer te repareren, dan zit er niets anders op dan hem te vervangen. De mooiste en voordeligste kranen koopt u bij Maxaro. We hebben een enorme kranencollectie met alle soorten kranen daarin: van bidetkraan tot keukenkraan. Alle designs, diverse prijsklassen, maar altijd met de beste prijs-kwaliteitverhouding.