zwart-badkamermeubel-witte-waskom.jpg

Dít is de ideale hoogte voor een badkamermeubel

Badkamermeubels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er staande badkamermeubels, hangende badkamermeubels met wastafels en hangende badkamermeubels met waskommen. Kiest u voor een exemplaar op pootjes, dan is de hoogte al bepaald. Vaak heeft u nog wel een aantal centimeter speling door het instellen van de pootjes. Een hangend model dat u aan de wand monteert, heeft geen standaardhoogte. Wat is nu de ideale hoogte voor uw badkamermeubel? Dat bespreken we in deze blog.

Op de vraag ‘hoe hoog moet een badkamermeubel hangen?’ is niet één antwoord te geven. De ideale hoogte is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo zullen lange mensen het bijvoorbeeld prettiger vinden als het meubel wat hoger hangt. Maar ook het soort badkamermeubel is van invloed op de hoogte. Een badkamermeubel met waskom hangt bijvoorbeeld lager dan een variant met wastafel.  

De standaardhoogte van een badkamermeubel 

Wij raden aan om de bovenkant van de wastafel of waskom op een hoogte van 80 tot 95 cm te hangen. Zo maakt u prettig gebruik van uw badkamermeubel. Omdat een waskom op een blad wordt geplaatst, dient het blad of het badkamermeubel lager te hangen dan wanneer u kiest voor een wastafel. Een wastafel is namelijk lager dan een waskom. 

Om te berekenen hoe hoog u het badkamermeubel moet ophangen, moet u de hoogte van de wastafel of de waskom aftrekken van de totale hoogte. Is uw waskom bijvoorbeeld 30 cm hoog en wilt u het badkamermeubel op 90 cm hangen, dan ligt de hoogte van de bovenkant op 60 cm. Voor een meubel van 85 cm hoog, dienen de waterleidingen op ongeveer 65 cm te zitten. Wilt u dit hoger hangen? Probeer dan ook de waterleidingen wat op te hogen. Voor een badkamermeubel met een hoogte van 90 cm zitten de leidingen idealiter op 70 cm. 

Zoals we eerder al aanhaalden, kan het voor langere mensen prettig zijn om het badkamermeubel hoger te hangen. Hoe hoog u het meubel hangt, is natuurlijk afhankelijk van uw lengte.