Staand_web.png

Kies de juiste nismaat met onze douchedeur calculator

Bent u op zoek naar een nieuwe doucheopstelling voor badkamer? Een douchedeur is fijne oplossing voor uw badkamer. Door één of meerdere deuren in een nis tussen twee muren te plaatsen, houdt u spatwater binnen de douchecabine. Ook blijft de warmte langer hangen. Bij Maxaro vindt u diverse douchedeuren in allerlei uitvoeringen, waaronder draai-, vouw-, schuif- en pendeldeuren. 

Hoe meet u de afmetingen voor een douchedeur?  

U vraagt zich nu waarschijnlijk af: Hoe kies ik de beste douchedeur voor mijn badkamer? Onze productspecialisten hebben hierom voor u een handige douchedeur calculator ontworpen. Voordat u een douchedeur kiest is het belangrijk dat u de maat van uw douchenis weet. Onze specialisten hebben een stappenplan gemaakt waarmee u op eenvoudige wijze uw douchenis op kunt meten.  

Stap 1: Meet de breedte van uw nis op 3 plaatsen 

De afmetingen van uw douchenis bepaalt u door eerst de breedte van de douchenis te meten op het onderste punt. Daarna meet u de douchenis in het midden. Tot slot meet u de breedte van de douchenis op 2 meter hoogte (of op 1,85 meter als uw plafond lager is dan 2 meter). Rondt uw metingen af op 1 cijfer achter de komma, bijvoorbeeld 89,9 cm. Let op: Meet uw nis pas op nadat er is getegeld.  

Stap 2: Gebruik onze douchedeur calculator 

Vul opgemeten maten in onze douchedeur calculator in en bereken welke douchedeuren uit ons assortiment passen bij uw nismaat. Via de filters kunt u de selectie afstemmen op uw gewenste stijl, kleur en glasdikte.  

Stap 3: Controleer de verstelbare maten 

Controleer of dat uw gemeten nismaat binnen de verstelbare maat van uw gekozen douchedeur valt. Is dit het geval? Dan past uw gekozen douchedeur in uw douchenis. U kunt het volledige assortiment douches bestellen online. Wilt u graag meer weten over onze douchedeuren? Dan kunt u ook altijd één van onze megashowrooms bezoeken. Of maak een vrijblijvende afspraak. Bij Maxaro kunt u terecht voor alles voor uw droombadkamer.