het-perfecte-toilet.jpg

Zo kiest u het perfecte toilet

Het uitzoeken van een nieuw toilet lijkt eenvoudig. Toch zijn er een aantal factoren waarmee u rekening dient te houden tijdens deze zoektocht. Zo geniet u na de aankoop altijd van een aangenaam toiletbezoek. Wij vertellen u waarop u moet letten bij het aanschaffen van een nieuw toilet, zodat u een maximaal geslaagde keuze maakt. 

Staand of hangend 

Een hangend toilet heeft een strakke, moderne uitstraling en is bovendien makkelijk te onderhouden. Zo maakt u de vloer onder de toiletpot in een handomdraai schoon. Een ander groot voordeel is de hoogte die u zelf kunt bepalen tijdens de installatie. Het hangtoilet wordt aan een inbouwreservoir bevestigd die achter de wand verwerkt zit, net zoals de aansluitingen en de rioolafvoer.  

Een staand toilet is ideaal wanneer u geen ruimte heeft voor een wc met inbouwreservoir. Dit model staat op de grond en heeft veelal een afvoer in de vloer. Wanneer u al een afvoer in de grond heeft, is het makkelijker om een nieuw staand toilet te plaatsen. 

Standaard of verkort toiletten  

Hoeveel ruimte heeft u exact nodig om een toilet te plaatsen? De standaardlengte van een toilet meet 55 cm. Houd daarom aan de voorkant ongeveer 52 cm over en 20 cm aan weerszijden. Zo behoudt u ruim voldoende beweegruimte. Er zijn ook verkorte toiletten verkrijgbaar met een lengte van ongeveer 50 cm. Ideaal als u een kleine badkamer of een compacte toiletruimte heeft. Dit gaat overigens niet ten koste van het zitcomfort. 

Vlak- of diepspoel 

Diepspoel wil zeggen dat de boodschap direct in het water valt. Hierdoor ervaart u minder nare geurtjes. Al onze hangende toiletten zijn diepspoel varianten. De staande toiletten in ons assortiment zijn vlakspoel. Bij een vlakspoel toilet vangt een plateau de boodschap eerst op. Na het doorspoelen verdwijnt deze in het water.  Een groot voordeel hiervan is dat u voor medische doeleinden uw ontlasting kunt bekijken. Daarnaast heeft u geen last van opspattend water.   

Onderhouds- en gebruiksgemak 

Wilt u ultiem onderhouds- en gebruiksgemak ervaren bij uw nieuwe toilet? Dan zijn er een aantal opties waarvoor u kunt kiezen. Een toilet zonder spoelrand heeft geen rand waar vuil zich kan ophopen. Dit betekent snel, makkelijk en hygiënisch schoonmaken. Verder zijn er toiletten die beschikken over een Quick Release technologie. Zo maakt u met een eenvoudige klik de zitting van het toilet los, waardoor u deze eenvoudig schoonmaakt. Of wat dacht u van een toiletbril met softclosesysteem? Een luid neervallende toiletbril is hiermee voorgoed verleden tijd. 

Stijl van het toilet 

Toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende designs met bijpassende toiletzittingen. Zo stemt u deze volledig af op het interieur van uw badkamer of toiletruimte. Kies uit moderne, hoekige vormen of ga voor een traditionele ronde vormgeving. Ook de kleur van het toilet draagt bij aan de uitstraling. Gaat u voor een zwart, wit of grijs exemplaar? Zwarte en grijze toiletten zijn echte eyecatchers in de ruimte. Een wit model daarentegen heeft een fris uiterlijk. 

Het juiste bedieningspaneel 

De keuze voor een bedieningspaneel hangt grotendeels af van uw inbouwreservoir. Hierbij dient u rekening te houden met het merk en de serie. Het is namelijk niet mogelijk om het inbouwreservoir te combineren met een bedieningsplaat van een ander merk. Controleer daarom vooraf welke u nodig heeft. In ons aanbod vindt u uitsluitend bedieningspanelen en inbouwreservoirs uit de Geberit Sigma-serie. Zo bent u meteen voorzien van de juiste onderdelen. 

De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en materialen. Door de uitgebreide mogelijkheden is het paneel volledig af te stemmen op de inrichting van uw badkamer of toilet. Gaat u voor een opvallend exemplaar of kiest u voor een subtiele kleur waarbij het bedieningspaneel opgaat in uw interieur? De beslissing is aan u. 

Het geschikte toilet voor uw badkamer of toiletruimte 

Bij Maxaro vindt u een ruim assortiment toiletten. Stel zelf uw toiletset samen of kies voor een complete toiletset. Hiermee haalt u alles in één keer in huis, waardoor u meteen voorzien bent van de juiste benodigdheden. Kom langs in een van onze megashowrooms of bekijk het aanbod online. Maar liefst 98% van onze producten is vrijwel direct uit voorraad leverbaar.