zwarte-badkraan-temperatuurbegrenzer.jpg

8 tips voor een kindvriendelijke badkamer

Kinderen zijn echte avonturiers en ontdekken graag de wereld. Als ouder moet u ze voortdurend in het oog houden, ook in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat deze kindvriendelijk is, hebben we de beste 8 tips voor een veilige en comfortabele omgeving voor u op een rij gezet. 

Tip 1: Veilige thermostaatkraan 

Kinderen raken graag alles met hun handen aan, bijvoorbeeld de knoppen van de bad- of douchekraan. Om te voorkomen dat ze zichzelf verbranden, biedt een thermostatische bad- of douchekraan de oplossing. De kraan heeft een temperatuurbegrenzer als beveiliging die op 38 graden ingebouwd is. Wilt u de temperatuur verhogen? Druk dan de begrenzer in en draai de knop naar de gewenste temperatuur. 

Maak het nóg veiliger door te kiezen voor een thermostatische kraan met cool touch. De buitenkant van deze kraan wordt nooit te warm. Kinderen kunnen de kraan hierdoor zonder problemen aanraken.

Tip 2: Ruime inloopdouche of douchecabine 

Een ligbad én douche zijn ideaal in een badkamer. Een bad is makkelijk om jonge kinderen te wassen, vooral als ze nog te klein zijn om te staan. Kies daarnaast voor een losse handdouche, dat is makkelijk om kinderen af te spoelen. Als ze groter zijn, is het eenvoudiger om ze onder de douche te zetten. 

Heeft u niet voldoende ruimte voor een bad én douche? Dan biedt een ruime inloopdouche of douchecabine een uitstekende uitkomst. Daarin past gemakkelijk een los kinderbadje. Het grote voordeel van een inloopdouche is dat u de vloer snel droogtrekt met een vloerwisser. Een douchecabine daarentegen zorgt ervoor dat het gespetter volledig in de cabine blijft.

Tip 3: Veilig opbergen 

Kinderen zijn erg nieuwsgierig, waardoor veilige opbergplekken in de badkamer voor onder andere schoonmaakmiddelen van groot belang zijn. Houd deze altijd buiten het bereik van kinderen door de middelen op de hoogste plank in de badkamerkast te zetten. Of nog beter, bevestig een kinderslot op de kast, zodat u er zeker van bent dat ze er niet in kunnen. 

Tip 4: Krukje bij het badkamermeubel 

Kinderen willen graag alles zelf doen, zoals tandenpoetsen of de wastafelkraan openzetten. Zorg daarom voor een krukje in de badkamer. Er zijn speciale kinderkrukjes met antislip, zodat ze er niet vanaf glijden. 

Tip 5: Dubbele wastafel 

Met een dubbele wastafel is het mogelijk om met meerdere gezinsleden voor het badkamermeubel te staan. Kies bijvoorbeeld voor een wastafel van minstens 100 cm. Deze bevat veelal twee kraangaten. Vooral met oudere kinderen zijn meerdere gebruikersplaatsen erg handig. Hiermee voorkomt u een ochtendspits en kunt u tegelijkertijd tandenpoetsen, scheren of u opmaken. 

Tip 6: Hangende meubels 

Hangende badkamermeubels zijn in de badkamer erg praktisch. Doordat de vloer helemaal vrij is van grote elementen, maakt u dit oppervlak makkelijk schoon. Zo heeft u de badkamer in een handomdraai gepoetst na het spelen en spetteren van uw kinderen. 

Tip 7: Softclose-systeem 

Een softclose-systeem zorgt ervoor dat laden en deuren langzaam sluiten. Badkamermeubels en badkamerkasten met softclose zijn daar perfecte voorbeelden van. Hiermee voorkomt u gemakkelijk dat uw kinderen hun vingers bezeren. Daarnaast zijn er toiletbrillen met softclose, die langzaam naar beneden zakken. 

Tip 8: Badmat in de badkamer 

Een gladde badkamervloer is niet veilig. Leg een badmat in uw badkamer om het water na het douchen of baden op te vangen. Zo blijft de vloer een stuk droger en glijden kinderen niet zomaar uit. Kies voor een eenvoudig te wassen badmat, want u zult merken dat deze niet lang schoon blijft met kinderen. 

Alle tips op een rij 

Met deze tips zorgt u voor een kindvriendelijke badkamer: 

  • Ga voor een dubbele wastafel. 
  • Plaats hangende badkamermeubels. 
  • Kies voor een veilige thermostaatkraan. 
  • Zorg voor softclose meubilair en toiletbril. 
  • Leg een badmat in de badkamer tegen gladheid. 
  • Berg schoonmaakmiddelen veilig op door deze zo hoog mogelijk te plaatsen. 
  • Overweeg een inloopdouche of douchecabine indien er geen ruimte is voor een bad én douche. 

Heeft u extra hulp nodig bij het toepassen van de tips? Of wilt u graag uw nieuwe kindvriendelijke badkamer uitzoeken? Bekijk ons complete assortiment online, of kom langs in één van onze showrooms. Hier slaagt u gegarandeerd voor sanitair, tegels of uw complete badkamer. Dankzij onze grote productvoorraad geniet u in een handomdraai van uw bestelde producten.