lage-douchebak-douchecabine-kwartrond-betonlook-tegels-grijs-badkamermeubel-hangtoilet-grijze-radiator.jpg

Lage douchebak, ruimtelijk effect en lage instap

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een lage douchebak. Tot voor een paar jaar geleden was een hoge douchebak, meestal in combinatie met een douchecabine, de meest gekozen optie in een badkamer. Maar nu een inloopdouche de trend is, is de voorkeur voor een hoge douchebak verminderd en is een lage douchebak veel vaker gewenst. Hoe lager hoe beter eigenlijk, want dan wordt het ideaal van een inloopdouche het dichtst benaderd. Bij een inloopdouche is het zo dat de douche direct op de tegelvloer wordt gepositioneerd. Middels een glazen wand wordt de doucheruimte dan afgescheiden van de rest van de badkamer. Een douchedeur is meestal niet aanwezig.  

Inloopdouche of lage douchebak 

Maar niet iedereen zal een inloopdouche waarderen. Dat wil zeggen; het staan op de gladde tegelvloer is niet iets wat iedereen prettig vindt, maar het open karakter van een dergelijk type douche spreekt vaak wel aan. Met een lage douchebak combineert u eigenlijk die twee dingen. De lage douchebak begrenst feitelijk de doucheruimte. Het oppervlak is stroef waardoor u stevig en stabiel staat en er weinig kans is om uit te glijden. Toch heeft u wel het voordeel van de lage instap en het ruimtelijke effect. 

Voordeel lage douchebak 

Een lage douchebak is leverbaar in verschillende lengte- en breedtematen. Bij Maxaro is het kleinste model 70x70 cm. U kunt ook voor heel groot kiezen. In een lage douchebak van 180x90 cm kunt u royaal met twee personen tegelijk douchen. Bij alle lage douchebakken hebben wij een passende douchecabine. Of een losse wand of douchedeur, afhankelijk van de situatie bij u thuis. De meest lage douchebak is bij ons slechts 3,5 cm hoog. Dat stapt heel gemakkelijk in en uit, en is bijna vergelijkbaar met een inloopdouche! 
 
Maxaro heeft meerdere lage douchebakken in haar assortiment. Als u online bij ons winkelt, staan de maten en de andere specificaties precies bij het desbetreffende product vermeld. Maar juist bij een douchebak is het prettig als u de maat ook zelf kunt ervaren. Om dat te kunnen doen, nodigen we u graag uit om naar één van onze showroom te komen. U kunt daar verschillende lage douchebakken zien, maar ook de douchecabines die daar heel mooi mee te combineren zijn. Door in een lage douchebak te stappen, ervaart u hoe dat voelt. En vergelijkt u verschillende lage douchebakken, dan merkt u direct of een bepaalde afmeting te klein, comfortabel of te groot is. Dat maakt de keuze een stuk gemakkelijker.