lengte-bad-halfvrijstaand-bad-betonlook-tegels.jpg

Lengte bad: alles tussen 120 en 220 centimeter

Het kortste type bad is een zitbad. De lengte is soms maar 120 cm, en er is een fabrikant die een zogenaamd voetzitbad verkoopt met een lengte van 105 cm, bij een breedte van 65 cm. Daar kunt u niet in liggen natuurlijk, maar voor een echt kleine badkamer kan het een uitkomst zijn.

Kort bad 

Wie niet veel ruimte heeft, kan bij Maxaro toch prima slagen. Een kwartrond whirlpool hoekbad met twee zijden van 120 cm klinkt niet groot, maar u kunt er toch met twee personen lekker in zitten. Als een hoekbad in de badkamer past, is het vaak een efficiënte keuze. U kunt ook kiezen voor een compleet ligbad met een lengte van 150 cm. Omdat de breedte 100 cm is, heeft u toch de ruimte. 

Extra lang 

Een gemiddeld bad heeft een lengte van 180 cm bij een breedte van 80. Er zijn kleinere en grotere baden, waarbij zowel de breedte als lengte kan verschillen. Het ligt voor de hand om te zeggen dat de maat van de badkamer bepaalt wat de lengte van een bad gaat worden. Dat is ten dele zo. Ook de ‘maat’ van degene die van het bad gebruik gaat maken, is van invloed. Lange mensen klagen vaak dat een ligbad voor hen niet lang genoeg is. Ze kunnen niet helemaal onder het warme wateroppervlak, ze moeten hun knieën buigen die dan koud blijven.

Zijn er dan geen lange baden? Ja zeker wel! Het aanbod is wel wat kleiner, niet elke sanitair specialist heeft baden van een grotere lengte in het assortiment. Maxaro gelukkig wel. Ons allerlangste bad is een tweepersoons compleet ligbad, met een lengte van 220 cm. De breedte is 90 cm, en er gaat maar liefst 280 liter water in dit bad. 

Lengte = breedte 

Er zijn baden waarbij de lengte even groot is als de breedte. Dat is bijvoorbeeld bij hoekbaden het geval. Heeft u een badkamer die globaal gezien vierkant van vorm is, dan is zo’n bad een prima optie. Er is veel zitruimte terwijl het bad toch relatief weinig plaats in de badkamer inneemt. Maxaro heeft al een hoekbad met de afmetingen 120x120 cm, maar in het formaat vanaf 140x140 cm is er nog veel meer keuze.