koperen-wastafelkraan-witte-waskom.jpg

De leukste badkamertrends voor 2022

De badkamer is tegenwoordig méér dan alleen een praktische ruimte. We willen deze plek graag omtoveren tot iets moois en een fijne sfeer creëren. Laat u hieronder inspireren door de leukste badkamertrends voor 2022. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan inspiratie opdoen voor uw nieuwe badkamer?  

1. Gekleurde kranen als sfeermakers 

Gekleurde kranen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. We zagen deze al eerder in de keuken. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar de badkamer. En gelukkig maar, want hoe leuk is het om de dag fris te starten onder een stijlvolle, gouden regendouche? Naast goud vindt u kranen in de kleuren koper, zwart en zwart metaal. Een kraan van zwart metaal heeft een geborstelde look, waardoor deze een stoer uiterlijk heeft. Koper is een warme sfeermaker. Deze kleur komt volledig tot zijn recht bij een grijze of beige tegel. De zwarte kraan is aan elke badkamer een stijlvolle toevoeging.  

Bekijk onze kranen. 

2. Zwart in de badkamer 

Zwart blijft in 2022 een toonaangevende kleur in de badkamer. U voegt deze kleur op allerlei manieren toe, bijvoorbeeld met een inloopdouche of douchecabine met zwarte accenten. Voor een industriële look kiest u voor een douche met zwarte strepen. Het ontwerp hiervan is geïnspireerd op stalen deuren uit oude fabrieken. Daarnaast is een zwart badkamermeubel uitstekend te combineren met een zwarte wastafelkraan. En wat dacht u van een hoogglans zwart toilet? Om de badkamer compleet te maken, kiest u voor zwarte accessoires. 

Bekijk onze zwarte badkamermeubels.

Bekijk onze inloopdouches met zwarte elementen.

Bekijk onze zwarte radiatoren.

Bekijk onze zwarte kranen. 

3. Luxueuze en natuurlijke uitstraling 

Bij deze trend draait het om luxueuze, natuurlijke materialen en elementen met een natuurgetrouwe look. Denk hierbij aan een bruine of beige natuursteenlook tegel of een elegante, witte marmerlook tegel. Hiermee voorziet u de badkamer van een rustige basis. Of wat dacht u van houtlook tegels? Combineer de tegels met een badkamermeubel in houtlook. Als kers op de taart kiest u voor een natuurstenen waskom. Zo creëert u in een handomdraai een hotel chique badkamer.  

Bekijk onze houtlook tegels.

Bekijk onze badkamermeubels.

4. Botanische badkamer 

Maak de natuurlijke badkamer helemaal af met deze botanische trend. Voeg een paar groene planten of zelfs een grote kamerplant toe aan de badkamer. Het groen zorgt voor een fijne wellness-sfeer en brengt de ruimte helemaal tot leven. Bovendien krijgt het zuurstofgehalte een aangename boost als u planten toevoegt. Een win-win situatie.   

5. Opvallende accentwanden

Met een opvallende accentwand maakt u de badkamer trendproof. Kies voor een tegel in een indrukwekkende kleur zoals blauw of roze. Blauw gaat heel goed samen met koperen elementen en roze tegels komen het best tot hun recht in combinatie met gouden accenten. Hiermee zorgt u voor een luxueuze uitstraling. Wilt u wel een bijzondere wand creëren, maar geen opvallende kleuren gebruiken? Dan bieden hexagontegels in een basiskleur zoals wit, grijs of zwart de ideale uitkomst. Lees alles over deze tegels in onze blog 6x de mooiste tegeltrends

Bekijk onze tegels.

6. Spiegel als wandjuweel 

Badkamerspiegels worden groter én opvallender. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel van 120 cm breed met zwarte omkadering. Deze zorgt voor een sterk statement in de badkamer. Bovendien laat een grote spiegel de ruimte optisch groter lijken. Ideaal om het ruime gevoel in uw badkamer te versterken. Naast grote en opvallende spiegels, blijven ronde exemplaren erg gewild. Deze hebben door de vorm een zachte en vriendelijke uitstraling. Verder compenseert een ronde spiegel de vele vierkante en rechthoekige elementen in de badkamer. 

Bekijk onze badkamerspiegels.

Wilt u graag meer inspiratie opdoen? Ontdek alle mogelijkheden en bovengenoemde trends online en in één van onze megashowrooms. Hier loopt u langs talloze sfeeropstellingen en ervaart u onze enorme collectie aan badkamerproducten en tegels.