maxaro-makeover-erik-marius-na-1.jpg

Maxaro make-over: droom weg bij de nieuwe badkamer van Erik & Marius

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Recent spraken we met Erik en Marius over de verbouwing van hun badkamer. Het stel vergrootte de ruimte, waardoor de lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling ging: een bad in de badkamer. Lees in deze blog alles over de make-over en droom weg bij het prachtige eindresultaat. 

Een échte badkamer met bad 

De oude badkamer voelde voor Erik en Marius niet als een échte badkamer. “Eigenlijk was het een badkamer, maar ook weer niet”, vertelt Erik. Door de aanwezigheid van een wasmachine en wasdroger, voelde de ruimte meer als een washok. Het koppel was vastbesloten om na dertien jaar iets aan de ruimte te doen én hun lang gekoesterde wens te vervullen: een bad. In de badkamer van 2.50 bij 2.50 was er onvoldoende ruimte voor een bad én een inloopdouche. Omdat in bad douchen voor Erik en Marius geen optie was, moest er een andere oplossing worden bedacht. 

De oplossing voor meer ruimte 

Het stel besloot om de wasmachine en wasdroger naar de zolder te verplaatsen. “We hadden een vlizotrap naar zolder en daar kreeg je geen wasmachine door, dus hebben we een vaste trap laten plaatsen”, aldus Erik. Door de plaatsing van een vaste trap in april kon de huishoudelijke apparatuur veilig naar zolder en kwam er ruimte vrij in de badkamer. 

Om nog meer ruimte te winnen, volgden Erik en Marius het voorbeeld van de buren. “Onze buren hebben hun badkamer al een aantal jaar geleden verbouwd en omdat de overloop redelijk groot was, kon daar een stuk van af. Via werkspot zijn we gaan zoeken naar een aannemer. We hebben verschillende aannemers laten komen om te kijken wat de mogelijkheden waren en hebben toen besloten om de muur die erin stond te verplaatsen, zodat we 1 meter 20 bij de badkamer kregen”, vervolgt Erik zijn verhaal. 

Volgens het plaatje 

Het was één van de aannemers die het stel tipte om naar Maxaro te gaan. “We waren echt helemaal eigenlijk een beetje perplex hoe groot de showroom in Roosendaal was. Zover je kon kijken allemaal baden en doucheschermen en aan de andere kant de tegels”, vertelt Erik. “Je kijkt natuurlijk ook naar prijzen en dan ben je toch ook wel weer verbaasd. Dat je denkt van eigenlijk valt het best wel mee die prijzen. Het is wel serieus geld, maar het is gewoon een eerlijke prijs, dat je denkt ja zie je wel, het kan wel.” 

Het koppel had al heel snel een bad in het vizier en ook de keuze voor een inloopdouche met zwarte strepen was redelijk snel gemaakt. Omdat Erik en Marius al een beetje een idee hadden voor de tegels, kwamen ze al snel uit bij een wit badkamermeubel. “Uiteindelijk zagen we een hoogglans wit badkamermeubel met een natuurstenen blad. We zeiden eigenlijk allebei gelijk: ja dit is ‘m”, vertelt Erik. “Ja, dat paste er heel goed bij. En het paste ook binnen alle Pinterestplaatjes”, bevestigt Marius. “Dus uiteindelijk is Pinterest ook wel een beetje een inspiratiebron geweest en ja bij Maxaro kwam eigenlijk alles bij elkaar”, concludeert Erik. 

Het ultieme hotelgevoel 

De nieuwe badkamer van Erik en Marius is een schot in de roos. “Het was een heel traject, maar het is het echt waard geweest. Het is wat ik zeg, het is drie weken afzien, maar als je dan voor de eerste keer met je wijntje in bad ligt dan heb je zoiets van ja, dit is het toch wel eigenlijk”, vertelt Erik. 

“Het is altijd maar afwachten natuurlijk hoe het wordt”, vult Marius aan. “Het voordeel was wel dat in tegenstelling tot de andere aanbieders alles zichtbaar was. Dus dat er hoeken waren met opstellingen hoe de tegels eruitzien in een bepaalde opstelling en het bad en de doucheschermen. Dat vonden we eigenlijk bij de andere aanbieders niet. Dat je toch een beetje een idee kan krijgen van hoe gaat het er nou bij jouw uitzien.” 

“Je hebt natuurlijk wel alles los bedacht en je hebt dan alles wel los, maar om het dan uiteindelijk als één geheel bij elkaar te zien komen, is echt uniek, echt heel leuk. Elke dag is het nog steeds vreemd. Het is nog steeds het gevoel van oh ik ben in een hotel, het is niet onze badkamer. Ja, het is het wel. Ja fantastisch, echt geweldig”, vertelt Erik trots. 

Blikvangers in de badkamer 

Met zoveel moois valt het niet mee om één element te noemen wat er echt uitspringt. “Het springt er eigenlijk allemaal wel uit. Ook iedereen die we de foto’s laten zien, die zeggen oh wat een mooi bad, oh wat een mooie doucheschermen, oh wat een mooi badkamermeubel. Het is allemaal mooi”, geeft Erik aan. “Je ziet tegenwoordig ook veel hout met die badmeubels en daar hebben wij natuurlijk ook wel aan gedacht, maar ik ben wel heel blij dat we dat witte genomen hebben. Het springt er echt gewoon uit”, laat Marius weten. Erik kan dit alleen maar bevestigen: “Zeker met dat natuursteen, zo belachelijk mooi.” 

De gouden tip van Erik en Marius 

De gouden tip die Erik geeft is: “Ga gewoon kijken. Doe inspiratie op, verwonder je over alle mogelijkheden die er zijn en laat je ook informeren over andere mogelijkheden.” Zo liet het koppel zich informeren over elektrische radiatoren. Dit bleek de ideale oplossing om de badkamer heerlijk te verwarmen, zonder dat daarvoor de verwarming beneden op vijfentwintig graden hoeft vanwege de goede isolatie.“Daar waren we tot we bij Maxaro kwamen niet van op de hoogte.” 

“Weet ook wel wat je wilt hoor, want je staart je blind op alles wat er is”, geeft Marius aan. “Neem een plaatje in je hoofd of op je telefoon en neem dat mee en ja maak gewoon een basis van wat je wilt hebben en ga daar in ieder geval van uit. Dat doet het wel heel goed vind ik om een keus te kunnen maken.” Erik sluit zich daar helemaal bij aan: “Bedenk vooraf inderdaad wat je wilt en ga dan kijken en inspiratie opdoen, want je mond valt echt letterlijk open als je naar binnenstapt in Roosendaal.” 

Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar [email protected] met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.