20200710013.jpg

Maxaro make-over: een kijkje in de badkamer van Guus en Kim

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Recent spraken we met Guus en Kim over hun nieuwe badkamer. Het stel woont sinds kort in een nieuwbouwhuis. Om de badkamer helemaal naar hun wensen in te vullen, kozen ze voor een casco oplevering van deze ruimte. Bent u nieuwsgierig geworden? In onze blog leest u alles over de zoektocht naar een badkamer én ontdekt u het prachtige eindresultaat. 

Een energiezuinig nieuwbouwhuis 

Guus en Kim wilden graag een huis voor de toekomst en kozen daarom voor een energiezuinig nieuwbouwhuis. Ze zijn zich nu steeds meer bewust van de energiebesparende opties zoals zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Bij de invulling van de nieuwe woning was het belangrijkste dat de badkamer, keuken en vloer perfect zouden zijn. Ze hebben ongeveer 1,5 jaar gewacht op de woning, maar in die tijd hebben ze absoluut niet stilgezeten. Om de badkamer van hun dromen te realiseren, schakelden ze een aannemer in. 

De zoektocht naar een droombadkamer 

Het koppel is begonnen met het maken van een moodboard om te kijken wat ze mooi vonden. “We wisten ook vooral wat we niet mooi vonden”, vertelt Kim. Glimmende spullen waren daar een voorbeeld van en daarom kwamen ze al snel uit bij stijlvolle, zwarte kranen

“We hebben heel veel energie gestoken in de badkamer. Verder zijn we bij veel winkels langs geweest en hebben we tekeningen laten maken. Als allerlaatste kwamen we bij Maxaro. En toen dachten we: eindelijk iemand die ons snapt”, vertelt Kim. “Wij gingen gewoon meer met een open blik naar verschillende winkels. We zagen op een gegeven moment dat Maxaro er was met heel veel verschillende producten. Toen dachten we dan proberen we dit ook nog maar.”  

Voor het uitzoeken van een badkamer hebben ze bij het tweede bezoek aan Maxaro een afspraak gemaakt met een verkoper. “We waren zeer te spreken over de kennis van degene die toen meeging. Die kon heel veel dingen vertellen”, vertelt Guus. “Die zei ook: maak je vooral geen zorgen over de spullen die je kiest. Ik zorg ervoor dat alles compleet is, van badpoten tot aan sifons. Dat vond ik heel fijn.” 

Een ideale indeling 

Over de indeling waren Guus en Kim het snel eens. Ze konden voor de bouw van hun huis kiezen uit drie verschillende casco badkamerindelingen. De leidingen lagen al op een vaste plek, waardoor het voornamelijk passen en meten was met de producten die ze mooi vonden. De badkamer is 2,60 m bij 2,70 m. “We hebben heel veel plaats voor zo’n grote douche en tussen de douche en wasbak zit ook nog genoeg ruimte”, vertelt Guus. “Naar de douche moesten we heel goed kijken, want het toilet staat ernaast. Toen we een schuifdeur zagen, dachten we: dit is wel heel handig”, vult Kim aan. 

Het wensenlijstje van Guus en Kim 

Het stel wilde graag zwarte kranen. “Guus vindt de garantie heel belangrijk van die kranen en overal waar we geweest zijn, hebben ze maar 2 jaar garantie op zwarte kranen. Maxaro geeft 5 jaar garantie,” geeft Kim aan. Daarnaast wilden ze graag een douche met zwarte bevestigingen en een bad mocht ook niet ontbreken. “Een bad voor nu en later is wel handig”, vertelt Guus. Een andere grote wens was grote tegels. “We hadden kleine badkamertegels in het huurhuis, dat vonden we helemaal niets”, vertelt Guus. Hun oog viel op de grijze Piastrella-tegel van 90x90cm en de mat witte Blanco-tegel van 30x90 cm. 

In showroom Roosendaal zijn ze uiteindelijk gaan combineren. “We zijn uiteindelijk naar het badkamermeubel gegaan en daar hebben we de tegels bijgezet. Een kraan konden we niet verplaatsen, dus deden we het gewoon met de kraan die er stond. We hebben ons toen ingebeeld dat deze zwart was”, vertelt Kim. “Dat viel uiteindelijk wel mee. Maar op die manier zijn we een beetje aan de kleuren en de smaak gekomen”, vult Guus aan.

Pronkstukken in de badkamer 

Voor Kim springen de douchecabine met het rollersysteem en het nisje er echt uit. “Als ik nu zelf naar de foto’s op Instagram kijk, dan vind ik de spiegel en het badkamermeubel wel vet. Dan zie je op de je op de achtergrond die grijze tegel. Als je dan wat verder gaat staan, zie je vervolgens de tegelmuren met het bad en de douche. Maar goed, dan ga je het over heel de badkamer hebben”, vertelt Guus trots. Kortom, ze zijn helemaal tevreden met het resultaat en de badkamer voldoet compleet aan hun wensen. 

De gouden tip van Kim en Guus 

De gouden tip voor als u de badkamer gaat verbouwen? “Neem de tijd, ga goed kijken wat voor spullen jij mooi vindt”, vertelt Guus. “Wij hebben een nieuwbouwhuis, waar we oprecht veel tijd in hebben gestoken om ervoor te zorgen dat het er zo uitziet als we willen. We hebben met alles nu zoiets van: ja, nu is het ook echt hoe het in ons hoofd hadden. We hebben 3 maanden van tevoren besteld. Alleen daarvoor waren we wel dik een halfjaar bezig”, vult Kim aan. 

Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar [email protected] met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.