maxaro-makeover-lars-na-overzicht.jpg

Maxaro make-over: Lars en Amanda maakten zich klaar voor de toekomst

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Dit keer nemen wij u mee naar het huis van Lars en Amanda. Met een baby op komst besloot het stel vorig jaar de badkamer te gaan verbouwen. Het toilet beneden deden Amanda en Lars anderhalf jaar eerder, toen ze de woning kochten. Waarom gaven zij de badkamer een make-over, nét voor de geboorte van hun zoon? 

De eerste verbouwplannen 

In eerste instantie wilde het stel de badkamer in hun nieuwe woning behouden. “De badkamer was eigenlijk nog netjes, maar gewoon niet onze stijl, niet onze smaak.” Ze hadden bovendien nog een aantal andere dingen op hun lijstje staan. “Een badkamer neemt toch best wat kosten in beslag, dus besloten we dat even op te schuiven. De wc beneden die had echt hogere prioriteit. De woning was in supergoede staat, alleen de wc en hal kwamen niet tot hun recht”, vertelt Lars. “Die hebben we als eerste aangepakt toen we de sleutel hadden.” 

Voor het toilet viel hun oog direct op een grote betonlook tegel, die ze spotten in ons gastentoilet. “Die tegels, eigenlijk heel die combinatie sprak ons enorm aan. Dus over de wc waren we heel snel uit.” Ze kozen voor de vloer in de hal dezelfde tegel in een donkerdere tint. Om één ruimtelijk geheel te creëren besloten ze deze vloertegel door te leggen in het toilet. 

De badkamerverbouwing 

De verbouwing van de badkamer vond plaats in mei vorig jaar. Tijdens de zwangerschap miste Amanda een toilet boven. “Sowieso is het wel handig om voor de toekomst een wc boven te hebben. We besloten, of we gaan het nu doen of straks als hij er is, maar dan heb je wel belangrijkere dingen aan je hoofd.” Naast het inrichten van een babykamer moest het stel dus gaan nadenken over de badkamer. 

Ze wisten gelukkig al vrij snel wat ze wilden. Natuurlijk een toilet boven, maar ook een ruime douche. En niet alleen zij hebben er tegenwoordig plezier van. Ook voor het badje van zoontje Mason is genoeg ruimte. “We zetten zijn badje gewoon in de douche en we kunnen er zelf ook nog bij.” 

Om ruimte te creëren voor de douche en het toilet, zijn de wasmachine en droger naar zolder verplaatst. “Die namen gewoon veel ruimte in beslag. Het is ook wel makkelijk, hebben we op zolder alles bij de hand.” De indeling van de badkamer bleef verder redelijk hetzelfde. “Met de indeling konden we niet veel anders met alle wensen die we hadden. Dit is echt het beste, het ruimste.” 

Tegeltje, tegeltje, aan de wand 

De grootste uitdaging was het kiezen van de tegels. “We zaten allebei best wel op een lijn, vinden veel dezelfde dingen mooi, maar om definitief de keuze te maken, dat viel nog even tegen. Dat je op de een of andere manier blijft twijfelen. De tegel bepaalt toch wel de uitstraling van de badkamer.” 

Uiteindelijk vielen ze als een blok voor ons keramisch parket met visgraatpatroon. “Dat hadden we zien liggen in de showroom en die tegel vonden we gewoon heel mooi. Dus daar waren we al wel vrij snel zeker van. Daarna gingen we alleen nog op zoek naar betonlook tegels, we wilden toch wel iets stoers in combinatie met dat hout. We maakten een selectie en die zijn we steeds gaan verkleinen. Op een gegeven moment hebben we gewoon knopen doorgehakt, want we moesten kiezen. We zijn superblij met wat we nu hebben.” 

Blikvangers in de badkamer van Lars en Amanda 

In de badkamer van het koppel springen er twee elementen duidelijk in het oog: de douche en de visgraat tegelvloer. “We hebben een donkere douche met een glazen douchewand. Dat glas versterkt heel erg de uitstraling, dat straalt gewoon veel luxe uit! Ook is de douche echt ruim, dus als je binnenkomt valt die wel gelijk op. En natuurlijk de vloer, die zie je gewoon niet veel in badkamers. Dat is ook het eerste wat je eigenlijk wel ziet, dus die twee dingen samen.” 

De gouden tip van Lars 

“De keuze voor de badkamer is echt enorm, ben vooral niet bang om knopen door te hakken.” Dat is de gouden tip die Lars anderen mee wil geven. “Je vindt altijd meerdere dingen mooi, dus je moet uiteindelijk keuzes maken. Zorg dat je niet verdwaalt in die keuzes.” Ook is het volgens hem belangrijk om goed in kaart te brengen wat je wil. “Ga goed je eigen wensen na. Wat vind je echt belangrijk en is dat haalbaar in de ruimte.” 

Bekijk de uitgebreide keuzes voor uw badkamer 

Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar [email protected] met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.