portugese-tegels (3).jpg

In mediterrane sferen met Portugese tegels

Portugese tegels zorgen voor een unieke en stijlvolle uitstraling in elke ruimte. Ze behoren tot de decortegels vanwege de verschillende patronen en kenmerken zich door de opvallende prints. De variatie in stijlen, kleuren en prints maken ze toepasbaar in het hele huis. Ontdek in deze blog hoe u Portugese tegels toepast in uw interieur.

Combineren en variëren 

De Portugese tegels hebben een sterke aanwezigheid. Ze zijn op oneindig veel manieren te combineren met andere tegels. Zorg voor een warme en geborgen ambiance door een toevoeging van houtlook tegels. Of maak het rustiger met eenkleurige uni-tegels. Naast de combinatie is het van belang in welke ruimte u ze toepast.

Portugese tegels: Mediterrane wandtegels en houtlook tegels

Een mooie binnenkomer 

Met een Portugese tegel in de hal maakt u direct een sterke indruk en een onvergetelijke entree. Kies ervoor om de tegels op de vloer te leggen, zodat ze volledig tot hun recht komen. De hal is namelijk het visitekaartje van uw woning. Een voordeel van Portugese decortegels is dat vuil minder opvalt vanwege het patroon. Daarmee ziet de vloer er altijd schoner uit. Ideaal na een regenachtige dag.   

Tip: voordat u besluit om een tegel op de vloer te plaatsen is het belangrijk om te kijken of ze daar geschikt voor zijn. Sommige tegels zijn enkel geschikt voor de wand. 

Creëer een wandschilderij in de keuken 

Wilt u de keuken een sterke uitstraling geven? Ga dan voor Portugese tegels op de vloer en voorzie de ruimte van een originele touch. Of maak er een wandschilderij van door de achterwand van de keuken te betegelen. Dit kunt u toepassen door de tegels tot aan de keukenkasten door te laten lopen.

Baden in mediterrane sferen 

Heerlijk wegdromen en tot rust komen doet u in een badkamer met een vrolijke, mediterrane sfeer. Creëer hier een ultieme wellnessbeleving en ervaar elke dag het gevoel dat u op vakantie bent in uw eigen badkamer. Dit doet u al door slechts één deel van de ruimte te betegelen zoals de wand, vloer of het bad. 

Oog voor detail 

Liever een ingetogen look? Pas de print toe als een accent. Ga bijvoorbeeld voor het effect van een vloerkleed door decortegels in een vierkant of rechthoek te leggen. Omring deze met eenkleurige uni-tegels.

Er zijn veel mogelijkheden om deze sfeermakers te verwerken in uw interieur. In onze showrooms én online vindt u talloze voorbeelden hoe u de tegels toepast in uw woonkamer, keuken, hal, toilet of badkamer.