metallic-tegels-bruin.jpg

8 tips voor een originele badkamer

Een badkamer inrichten kan op veel verschillende manieren. De juiste tegelvloer- en wand, bijpassende kleuren en badkamerelementen die met elkaar matchen, spelen hierbij een belangrijke rol. Omdat er talloze mogelijkheden zijn, geven we graag een aantal waardevolle tips die helpen bij het inrichten van de ruimte. Met deze originele badkamer ideeën krijgt uw badkamer gegarandeerd een bijzondere look-and-feel. 

1. Maak een accentmuur 

Tegels zorgen ervoor dat uw persoonlijkheid wordt weerspiegeld in de badkamer. Houdt u van decoratieve tegels, uitgesproken kleuren, tegels met een bijzondere vorm of unieke legverbanden? Pas deze dan toe als accent op de muur. Hiermee brengt u de aandacht naar slechts één wand. Zo behoudt u de rust in de badkamer, zonder dat de ruimte eentonig wordt. 

Denk bijvoorbeeld aan speelse hexagontegels, waarbij de unieke vormgeving zorgt voor het doorbreken van de rechte lijnen. Tegels met een metallic- of ruwe betonlook lenen zich uitstekend voor een meer opvallende accentwand. De kleurnuances van deze tegels hebben een stoere, robuuste uitstraling en geven de badkamer een bijzonder uiterlijk. Is een klassieke stijl meer uw ding? Dan zijn decortegels met een symmetrisch dessin de ideale uitkomst. Ook mozaïektegels zijn ideaal om een contrastrijk effect te creëren.

2. Splits de ruimte op 

Badkamertegels zijn niet alleen perfect voor een accentmuur, maar ook voor het opdelen van de ruimte. Op die manier maakt u de badkamer extra gezellig en bakent u de verschillende functies af. Tegellambrisering is een mooie methode om de ruimte op te splitsen. Hierbij worden de tegels tot op een bepaalde hoogte aangebracht op de muur, waardoor deze in twee wordt verdeeld. Dit zorgt naast gezelligheid voor een ruimtelijk effect in de badkamer. 

3. Creëer extra opberghoekjes 

Maak uw badkamerontwerp uniek door extra opberghoekjes te creëren. Dit doet u door middel van een lage voorzetwand die u tegen de muur plaatst. Op deze manier brengt u diepte aan in de badkamer. Bovendien zorgt u voor meer ruimte om te decoreren of badkamerspullen uit te stallen. 

Daarnaast zien we een nis steeds vaker terugkomen in de badkamer. Deze biedt de ultieme oplossing voor het neerzetten van uw shampoo of douchegel in de doucheruimte. Of kies voor een nis boven het bad of toilet. Zo heeft u de perfecte plek om uw favoriete verzorgingsproducten of accessoires netjes te etaleren. We adviseren om voor een nis ooghoogte aan te houden, zodat u eenvoudig bij uw spullen kan.

4. Neem een origineel badkamermeubel 

Het badkamermeubel vormt het centrale punt van de badkamer. Met een laag zwevend meubel wijkt u af van het traditionele plaatje en geeft u het interieur een speciale look. Het meubel zorgt ervoor dat de badkamer ruimtelijker oogt en dat u nog ruimte overhoudt om een mand of andere elementen te plaatsen. Of wat dacht u van een vrijhangende wastafel? Dit model wordt aan de muur bevestigd, zonder een onderkast of wastafelblad. Hiermee krijgt de badkamer een ruime en serene uitstraling.

5. Ga voor een waskom 

Door uw badkamermeubel te combineren met een waskom in plaats van een wastafel, geeft u de ruimte een speciale touch. Waskommen hebben namelijk een chique uitstraling en bestaan in allerlei materialen. Wat dacht u van een uniek glazen exemplaar? Het transparante uiterlijk zorgt voor een ruimtelijke sfeer in de badkamer. Deze waskommen zijn ook verkrijgbaar in melkglas, waarbij de buitenzijde wit is en de binnenkant doorzichtig. Natuurstenen waskommen creëren een luxe wellnessgevoel. Voor een stoere twist is een waskom van natuursteen met een ruwe buitenzijde de perfecte keuze.

6. Kies unieke kranen 

Gekleurde kranen zijn een prachtige trend om uw badkamer te voorzien van een bijzonder en opvallend accent. Deze unieke blikvangers geven de ruimte karakter en maken de inrichting compleet. Houdt u van een industrieel interieur? Dan is een mat zwarte kraan een kleur die mooi aansluit bij de stijl van uw badkamer. Met een gouden of koperen kraan geeft u het geheel een exclusieve twist. Kies één kleur en trek deze lijn door in heel de badkamer voor een harmonieus resultaat.

7. Plaats opvallende spiegels 

Een spiegel in de badkamer is niet alleen praktisch, maar laat de ruimte ook optisch groter lijken. Daarnaast zorgt deze voor een extra dimensie. Spiegels zijn verkrijgbaar in uiteenlopende maten en vormen. Om uw badkamerinterieur te voorzien van een echte eyecatcher zijn grote spiegels de perfecte keuze. Ga bijvoorbeeld voor een groot exemplaar met een ronde vorm. Het prominente uiterlijk van deze spiegel valt meteen op. Bovendien krijgt de ruimte een speelse ambiance dankzij de ronde vormgeving.

8. Voeg sfeerverlichting toe 

Sfeervolle verlichting is een belangrijke factor in de badkamer. Hiermee zorgt u voor een zacht licht, zodat u heerlijk kunt ontspannen tijdens uw douche- of badsessie. Met spiegelverlichting ervaart u niet alleen praktische voordelen, maar geniet u bovendien van meer sfeer in de ruimte. Daarnaast is het ook bij badkamermeubels mogelijk om verlichting toe te voegen. De kleurtemperatuur is aan te passen naar uw eigen voorkeur, zodat u het geschikte licht vindt voor ieder moment.

Kom langs bij Maxaro

Met bovenstaande tips slaagt u gegarandeerd voor een originele badkamer. Bij Maxaro vindt u alles wat u nodig heeft om deze ruimte compleet in te richten en een unieke touch te geven. Ontdek ons uitgebreide assortiment online of kom langs in één van onze megashowrooms.